Ο Αλμουνια και παλι χτυπησε

Αναμενόμενα και αυτονόητα αυτά τα οποία δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα, Xοακίν Aλμούνια. Κατ’ αρχήν ότι τα μέτρα για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος δεν πρέπει να έχουν χαρακτήρα προσωρινό αλλά μόνιμο και δεύτερον ότι η κυβέρνηση οφείλει να μη θέτει το πολιτικό κόστος άνωθεν του καλού της ελληνικής αστυνομίας.

Αμφισβητεί ευθέως ο κ. Αλμούνια την ήπια δημοσιονομική προσαρμογή του κ. Αλογοσκούφη και γενικότερα τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για συνεχή μείωση του ελλείμματος. Και μάλιστα η ειρωνεία είναι ότι λίγες ώρες πριν ο κ. Αλογοσκούφης μιλώντας στους Έλληνες βιομηχάνους τόνιζε ότι τα μέτρα που πήραν έχουν αποδώσει.

Το φιάσκο της δημοσιονομικής απογραφής και η κυβερνητική αδράνεια ήταν η αιτία των έκτακτων φοροεισπρακτικών μέτρων. Σήμερα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στις περικοπές της δημόσιας συμμετοχής στα επενδυτικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από κοινοτικά ταμεία.

Για την κυβέρνηση δεν έχει σημασία, αν οι περικοπές στις επενδύσεις υπονομεύουν τους μελλοντικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας ή αν η υποχώρηση του ελλείμματος είναι έστω προσωρινή και τελικά οδηγήσει σε νέους φόρους.

Φαίνεται πως το μόνο που έχει γι’ αυτήν σημασία είναι να γίνουν οι εκλογές χωρίς να δυσαρεστήσει κανέναν…

Δυστυχώς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.