Νωριτερη και η επιστροφη της πολης σε ρυθμους αποκαλοκαιρου

Της έκδοσης

Νωρίτερα από ό,τι συνηθίζεται επανήλθε η Κομοτηνή σε ρυθμούς αποκαλόκαιρου σε ό,τι τουλάχιστον αφορά την κίνηση του κόσμου στο κέντρο και σε καταστήματα ζυθεστίασης.

Αυτό μας μετέφεραν επαγγελματίες του κλάδου σε συζήτησή μας, τονίζοντας πως ενώ μετά από το «άδειασμα» της πόλης το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου, περίοδος που μερίδα των μαγαζιών επιλέγουν άλλωστε να κλείσουν για ολιγοήμερες διακοπές, ήδη από την Τρίτη 16 του μηνός η πόλη γέμισε ξανά κόσμο και κατ’ επέκταση και τα μαγαζιά.

Και όμως φαίνεται πως το γεγονός αποτελεί είδηση διότι παραδοσιακά ο Αύγουστος θεωρείται «νεκρός» από άποψη κίνησης μήνας, ενώ οι ίδιοι το συνδέουν τόσο με την απουσία διακοπών για μια μερίδα τουλάχιστον πολιτών για λόγους οικονομικούς μιας και το ράλι της ακρίβειας συνεχίζεται όσο και με την πρόωρη έλευση των φοιτητών, νεοεισερχόμενων και μη, μετά και την ανακοίνωση των βάσεων στα τέλη του Ιουλίου.

Η κεντρική πλατεία και οι δρόμοι της πόλης είναι όντως γεμάτοι καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου που φαίνεται πως όσο «κρατάει» ο καιρός η επιλογή των κοντινών θαλασσών παραμένει ισχυρότερη.

Στο σύνολό τους πάντως τόσο η εικόνα όσο και το τελικό αποτέλεσμα για τους επαγγελματίες θετικό, καθ’ ότι οι ανάγκες παραμένουν αυξημένες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.