Νεα Δημοκρατια 42 χρονια ιστοριας

«Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη» ήταν τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή στις 4 Οκτωβρίου 1974 όπου ιδρύθηκε η μεγαλύτερη κεντροδεξιά παράταξη της Ελλάδας.
 
Η Νέα Δημοκρατία «έβαλε πλάτη» σε όλες τις δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανασυγκρότησε το κράτος. Εν συνεχεία το 1990 Κωνσταντίνος Μητσοτάκης νίκησε τον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ. Στις 7 Μαρτίου 2004 ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ επί 12 συναπτά έτη Κώστας Καραμανλής έφερε την πρωτιά στην κεντροδεξιά παράταξη με 45,36 % και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Αξίζει να αποδοθεί ιδιαίτερη μνεία σε όλους τους προέδρους της παράταξης (Γεώργιο Ράλλη, Ευάγγελο Αβέρωφ, Μιλτιάδη Έβερτ και Ευάγγελο Μεϊμαράκη). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι έτοιμος να αναδιοργανώσει την οικονομία της Ελλάδας.
 
Σε όλη αυτή την πορεία της Νέας Δημοκρατίας σημαντικό ρόλο έπαιξε η ΟΝΝΕΔ (Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας) η οποία ιδρύθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1974 και πρωταγωνιστούσε σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις όντας η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας.
 
• Ο Κωνσταντίνος Τσαρδακλής είναι Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.