Nαι στον τουρισμο λενε οι Θασιοι, αλλα με τα δρομολογια… «μυλος»!!!

Στη Θάσο βρέθηκε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο «ΠτΘ» συμμετέχοντας στις εργασίες του 4ου εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο «Άτομα με αναπηρία σε περιβάλλον κατασκηνώσεων – Σχεδιασμός και εφαρμογή προγραμμάτων ενσωμάτωσης» που διοργάνωσαν και φέτος ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «Περπατώ» και ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος», για το οποίο στο αυριανό φύλλο θα βρείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ.
 
Κατά τη διάρκεια ωστόσο της διαμονής μας εκεί, παρατηρήσαμε ότι η τουριστική κίνηση στο νησί της Περιφέρειάς μας έχει ήδη ξεκινήσει, με την πλειοψηφία των τουριστών που εντοπίσαμε να προέρχονται από τη γειτονική χώρα της Τουρκίας.
 
Η ευχάριστη αυτή διαπίστωση της καλής αριθμητικά επισκεψιμότητας που εμφανίζει ήδη το νησί, γρήγορα ωστόσο έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση, καθώς, κατά την επιστροφή μας, γίναμε μάρτυρες του ελληνικού εκείνου παραδείγματος λειτουργίας των πραγμάτων που ελπίζαμε ότι προς όφελος του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων, επιχειρηματιών κ.λ. θα είχε εκλείψει.
 
Ο λόγος για την περιπέτεια που ζήσαμε στην κυριολεξία αναφορικά με τα δρομολόγια των ferry boats για την επιστροφή μας στην Καβάλα, και εξηγούμε. Την προηγούμενη της αναχώρησής μας ημέρα, ενημερωθήκαμε για τα δρομολόγια μέσω διαδικτύου, για να μας ενημερώσουν τηλεφωνικά την επόμενη πως επρόκειτο για τις ώρες δρομολογίων του περσινού καλοκαιριού οι οποίες έχουν ναι μεν αλλάξει αλλά όχι ανανεωθεί στο διαδίκτυο.
 
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους αρμοδίους, βρεθήκαμε ένα τέταρτο πριν την ενδεδειγμένη στο λιμάνι δια τηλεφώνου ώρα αναχώρησης για να διαπιστώσουμε αφού κόψαμε εισιτήρια πως το πλοίο αναχώρησε νωρίτερα και πως ο υπάλληλος στο τηλέφωνο μας έδωσε λάθος πληροφορίες. Στην προσπάθειά μας να ενημερωθούμε για τα επόμενα δρομολόγια λάβαμε και πάλι λάθος πληροφορίες, από τον αρμόδιο υπάλληλο, ωστόσο σταθήκαμε τυχεροί και φτάνοντας νωρίτερα στο λιμάνι αναχώρησης για Κεραμωτή προλάβαμε το πλοίο κατά την αναχώρησή του.
 
Ευλόγως όπως καταλαβαίνετε διερωτηθήκαμε αν εμείς που ομιλούμε και την ελληνική ταλαιπωρηθήκαμε τόσο πολύ για να μάθουμε πληροφορίες σχετικά με ένα δρομολόγιο, δεν θα θέλαμε να φανταστούμε τι θα γινόταν στην περίπτωση των ξένων τουριστών. N.B.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.