Να ξαναδουμε την καταπολεμηση των κουνουπιων

Της Έκδοσης

Ξεκίνησαν οι ζέστες οι πολλές και βρισκόμαστε σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων ενώπιον ενός πρώτου κύματος καύσωνα που θα κάνει την εμφάνισή του από βδομάδα.

Μαζί με τις ζέστες, ήρθαν και τα κουνούπια τα οποία πραγματικά σχεδόν κοντεύουν να μας φάνε ζωντανούς.

Δεν διαφωνούμε ότι η αρμόδια αρχή ΠΑΜ-Θ έθεσε σε προτεραιότητα και έχει δαπανήσει εκατομμύρια στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, ωστόσο σε ό,τι αφορά τη Ροδόπη, και προσφάτως βρεθήκαμε και στα Άβδηρα της Ξάνθης, ο πληθυσμός και οι «επιθέσεις» τους είναι άνευ προηγουμένου, που ενδεχομένως «ισοδυναμεί» και με τα χρήματα που έχουν μέχρι σήμερα δοθεί.

Οι προθέσεις μπορεί να υπάρχουν και όντως τα απαραίτητα βήματα να γίνονται, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό εντός και εκτός όπως μαθαίνουμε και ακούμε Ροδόπης, επομένως οι αρμόδιοι θα πρέπει κατά την άποψή μας να επανεξετάσουν την όλη διαδικασία.

Γιατί εφόσον γίνεται και στον βαθμό που γίνεται κρίνεται αναποτελεσματική με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την «άτακτη φυγή» πολιτών και τουριστών επίσης από υπαίθριους χώρους τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες γιατί πραγματικά η παραμονή τους καταντά μαρτύριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.