«Να τα στελνετε» και στη Ροδοπη

Της Έκδοσης

Διαβάσαμε στην στήλη των σχολίων της Εφημερίδας «Εμπρός» το σχόλιο με τίτλο «Να τα στέλνετε!» όπου ο συντάκτης ορθώς διευκρινίζει προς κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο του δημόσιου χώρου, βουλευτές, δημάρχους, Προέδρους Σωματείων, Συλλόγους και και και… ότι στην ύλη της δημοσιεύονται όλα όσα αποστέλλονται στο mail της εφημερίδας.

Διαβάσαμε και προσυπογράφουμε καθ’ ότι όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω, η έλευση των social media στην καθημερινότητά μας, γέννησε στο μυαλό πολλών και την υποχρέωση, όπως την θεωρούν, τον δημοσιογράφων να παρακολουθούν επί 24ώρου βάσεως τα social media όσων έχουν θέσεις ευθύνης.

«Υποχρέωση» όπως την ονομάζουν κάποιοι που μάλιστα πέραν της απαίτησης θεωρούν πως έχουν έπειτα και το «δικαίωμα» της γκρίνιας, των παραπόνων – οι ευγενικοί- διότι υπάρχουν και άλλοι, για την μη δημοσίευσή τους.

Και όπως σωστά επισημαίνει και ο συντάκτης της Εμπρός δεν είναι κανόνας που αποφασίσαμε εν μια νυκτί κάποιοι να εισαγάγουμε στην ορθή λειτουργία της επικοινωνίας και της ενημέρωσης αλλά «απαράβατος», θα θέλαμε, κανόνας της και βεβαίως ζήτημα κοινής λογικής.

Υποχρέωση των μέσων είναι η φιλοξενία κάθε άποψης και είδησης, υποχρέωση όμως αυτών που την γεννούν να μας δίνουν και την πρόσβαση στην είδηση για να μπορούμε με την σειρά μας να την επικοινωνήσουμε.

Άντε να δούμε!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.