Να μην την παθουμε οπως οι Αλεξανδρουπολιτες…

Της έκδοσης

8,5 εκ ευρώ φαίνεται ότι θα χρειαστούν προκειμένου να καταστεί λειτουργικό το κτίριο του παλιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει περιπέσει σε αχρηστία μετά την μετακίνηση της δομής στο νέο κτίριο εκτός Αλεξανδρούπολης.
 
Αυτό ειπώθηκε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στην Αλεξανδρούπολη, όπου συζητήθηκε το θέμα της διεκδίκησης και αξιοποίησης του κτιριακού συγκροτήματος.
 
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο φαίνεται πως ανήκει το κτίριο (μη ρωτήσετε γιατί, απλά Ελλάδα) χρειάστηκε απόφαση δημοτικού συμβουλίου στην οποία θα αναφέρεται ότι ο Δήμος αποδέχεται την παραχώρηση κατά χρήση του παλιού νοσοκομείου σε Δήμο και Περιφέρεια, για 35 χρόνια, άνευ ανταλλάγματος.
 
Όπως φαίνεται προτίθενται να στεγάσουν στα κτίρια τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Αστυνομίας, που αυτή τη στιγμή έχουν σημαντικές κτιριακές δυσκολίες, όμως θα πρέπει πρώτα να επισκευαστεί το κτίριο, το οποίο από το 2002 είναι εγκαταλελειμμένο στην τύχη του, με εμφανή τα σημάδια του χρόνου επάνω του.
 
Τι μας νοιάζει εμάς για το παλιό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης θα ρωτήσετε; Μας νοιάζει και μας κόφτει, γιατί σύντομα (πιθανότατα πιο σύντομα από ό,τι περιμένουμε) θα κληθούμε να διαχειριστούμε το παλιό κτίριο του Νοσοκομείου Κομοτηνής, εφόσον μπήκε στο αυλάκι η δημιουργία του νέου, και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φαίνεται να βιάζεται.
 
Και επειδή στην πόλη μας δεν συνηθίζουμε να έχουμε την ταχύτερη ανταπόκριση σε αυτά τα θέματα (βλέπε παλιό δικαστικό μέγαρο) μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα από τώρα, κάτι που ισχύει και για τα κτίρια της παλιάς Νομικής, τα οποία επίσης είναι προγραμματισμένα να «απελευθερωθούν» (αν και για αυτά, αν προχωρήσουν τα σχέδια για νέα τμήματα, μην παίρνετε όρκο).
 
Και αυτό γιατί η όποια εγκατάλειψη των κτιρίων, τα οποία είναι ήδη παλιά, θα σημαίνει ότι το κόστος της αποκατάστασής τους και της λειτουργίας τους θα αυξάνεται με γεωμετρικό βαθμό, όπως στην περίπτωση του παλιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
 
Μπορεί να ακούγεται λίγο πρώιμη η θέση αυτή, όταν μάλιστα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής γνωρίζουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο καθυστέρησε πολύ την προσπάθεια στο θέμα της Αλεξανδρούπολης, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι μας πήρε πάνω από δέκα χρόνια να μην ολοκληρώσουμε την ανακαίνιση και τη λειτουργία της Τσανάκλειου, θα λέγαμε ότι μάλλον ήδη καθυστερήσαμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.