Να μην μας παρει και εμας 20 χρονια η συνδεση του Νοσοκομειου με την Εγνατια…

Της Έκδοσης

Σε καλή πορεία βρίσκεται, τουλάχιστον όπως φαίνεται, η σύνδεση του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, που μετέφερε τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Εγνατίας Οδού, όπως γράφαμε χθες.
 
Βέβαια το αίτημα για την κατασκευή της συγκεκριμένης σύνδεσης είναι τόσο παλιό όσο και το ίδιο το Νοσοκομείο, μιας και το ζήτημα φάνηκε από την έναρξη της λειτουργίας του το 2002.
 
Ας βάλουμε όμως στην άκρη το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα καταφέραμε να έχουμε σημαντικές υποδομές χωρίς πρόβλεψη για το πώς θα μπορέσουν να αλληλοεπιδράσουν για το καλό των πολιτών, για την εξυπηρέτηση των οποίων υποτίθεται ότι κατασκευάστηκαν.
 
Δεν είναι άλλωστε κάτι καινούριο, ούτε πρωτότυπο στην Εγνατία Οδό (χαρακτηριστικό παράδειγμα η διασύνδεση με την ΒΙΠΕ Κομοτηνής, η οποία δεν αποτέλεσε προτεραιότητα στην αρχική κατασκευή του δρόμου, παρόλο που η ΒΙΠΕ προϋπήρχε δεκαετίες πριν από αυτόν).
 
Έτσι λοιπόν, γνωρίζοντας πως σε αυτή τη χώρα ( και αυτή την περιοχή περισσότερο) αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι, ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μήπως πρέπει να γίνει και στην περιοχή όπου θα χτιστεί το νέο νοσοκομείο κάποια παρέμβαση.
 
Και αυτό γιατί μπορεί η δυτική σύνδεση της Κομοτηνής με την Εγνατία να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από αυτή της Αλεξανδρούπολης, ο δρόμος για το καινούριο νοσοκομείο χρειάζεται σίγουρα παρέμβαση (όχι μόνο το τελευταίο τμήμα, που είναι χωματόδρομος, αλλά και το τμήμα από τον κόμβο της Εθνικής με το δρόμο προς τον Ίασμο).
 
Από την άλλη, η Εγνατία οδός περνά πολύ κοντά από την νέα δομή, και κάποιος σχεδιασμός για την σύνδεσή της με το νέο δρόμο θα ήταν θετικός, και θα βοηθούσε την όλη κατάσταση.
 
Τώρα θα πείτε, ακόμα το νέο Νοσοκομείο δεν έχει θεμέλια, θα ξεκινήσουμε να μιλάμε για το δρόμο; Και όμως πρέπει, γιατί αν ξεκινήσουμε άμεσα, μπορεί δέκα χρόνια αφού χτιστεί το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, να έχουμε και εμείς κάποια πρόοδο στο θέμα της σύνδεσης (αν μη τι άλλο, για να βάλουν και σε αυτή διόδια).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.