Να ανοιξει η συζητηση για την Λευκη Νυχτα στην Κομοτηνη

Της έκδοσης

Την επιστροφή της Λευκής Νύχτας στην αγορά της Καβάλας ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, που ενώνει τις δυνάμεις του με μια σειρά φορέων όπως ο Δήμος και το Επιμελητήριο Καβάλας, καθώς και η ΠΕ Καβάλας και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια».

Η Λευκή Νύχτα επιστρέφει στην Καβάλα την Παρασκευή 6 Μαΐου μετά από δύο χρόνια «απουσίας» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με βασικό σύνθημα αυτό της υποστήριξης των τοπικών καταστημάτων της πόλης. Παράλληλα όπως όλα δείχνουν ο θεσμός θα επανέλθει σε όλο του το εύρος καθώς πέραν των καταστημάτων που θα παραμείνουν ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα με ειδικές προσφορές και εκπτώσεις, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, dj parties, χορευτικά, παιχνίδια και παραστάσεις ούτως ώστε να ενισχύσουν την διάθεση των πολιτών.

Η Καβάλα δεν είναι η μόνη πόλη της ΠΑΜ-Θ που ανακοίνωσε την επιστροφή του θεσμού, καθώς στις 30 Αυγούστου όπως ανακοίνωσε η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν.Ορεστιάδας και Περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα η 4η Λευκή Νύχτα επίσης με ανοιχτά καταστήματα, προσφορές και παράλληλες δράσεις.

Όσον αφορά την Ροδόπη και την ενδεχόμενη επιστροφή του θεσμού ίσως είναι νωρίς να μιλάμε καθότι παραδοσιακά ο θεσμός λαμβάνει χώρα τον Οκτώβρη ωστόσο δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης της αγοράς που σύμφωνα και με επίσημες δηλώσεις αρμοδίων όπως η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου κινείται στα όρια της επιβίωσης όσο και της ανασφάλειας για επιστροφή των μέτρων και των περιορισμών της πανδημίας από Σεπτέμβρη ίσως θα έπρεπε να ανοίξει η συζήτηση για την ημερολογιακή μεταφορά του θεσμού.

Ώστε και αυτός να επανέλθει μετά από δύο χρόνια απουσίας και οι επαγγελματίες να «επανασυστηθούν» με το κοινό της πόλης ενισχύοντας στο μέτρο του δυνατού – πόσα να καλύψουν με τζίρο μιας ημέρας; – και τα ταμεία τους που σήμερα είναι μείον.

Πέραν όλων των άλλων για την επαναφορά ενός επιτυχημένου θεσμού που μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού και περιορισμών καλοδεχούμενος ακόμα και για το κλίμα και την διάθεση που θα δημιουργήσει θα είναι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.