Μηπως να αθροισουμε δυναμεις;

Της έκδοσης

Καλές και επιθυμητές οι πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή. Αλλά μήπως θα έπρεπε οι πάσης φύσεως φορείς να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συντονίσουν δυνάμεις, μήπως και τελικά αυτό το «άγιο δισκοπότηρο» της ελληνικής οικονομίας, που ακούει στο όνομα τουρισμός φτάσει τελικά και στην περιοχή μας;

Δήμοι, Αντιπεριφέρεια, Επιμελητήρια, επιχειρήσεις τουρισμού και πάσης φύσεως εμπλεκόμενοι θα μπορούσαν να αθροίσουν δυνάμεις -και μπάτζετ- ώστε να καταφέρουν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Και όχι τον Οκτώβρη να διαβάζουμε για το σχέδιο τουριστικής ανάδειξης του Δήμου Κομοτηνής, τον Δεκέμβριο το σχέδιο τουριστικής προβολής της περιφέρειας, τον Φεβρουάριο την πρωτοβουλία του ΕΒΕΡ για φιλοξενία influencers και ούτω καθ’ εξής…

Νομίζουμε πως αυτές οι ασυντόνιστες πρωτοβουλίες περισσότερο κατακερματίζουν την προσπάθεια και δεν βοηθούν στη διαμόρφωση ενός καθαρού στίγματος παρά λειτουργούν προσθετικά.

Δυστυχώς βέβαια η παραπάνω πρόταση έχει κάποιες δυσκολίες. Προϋποθέτει οι εμπλεκόμενοι να θέσουν ως πρόταγμα το καλό του τόπου αντί των προσωπικών τους φιλοδοξιών και προαπαιτεί να έχουν διάθεση σύνθεσης απόψεων και όχι επιβολής της δικής τους. Πράγματα δηλαδή, που όχι μόνο στον τόπο μας, εμφανίζονται όλο και πιο σπάνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.