Μην πυροβολειτε τις γυναικες!

Η κυβέρνηση έχει σκοπό να στραπατσάρει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών και των εργαζόμενων μητέρων. Η κυβέρνηση «σταυρώνει» τις γυναίκες. Ο στόχος είναι σαφής, όσο άλλωστε και το αντιασφαλιστικό έργο στο πρόσφατο παρελθόν. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε το πρώτο αποφασιστικό χτύπημα στα δικαιώματα των γυναικών αυξάνοντας κατά πέντε χρόνια τα γενικά όρια ασφάλισης για τις εργαζόμενες που μπήκαν στην παραγωγή μετά το 1993, «εξισώνοντάς» τες με τους άνδρες. Με τον ίδιο νόμο αυξήθηκαν παράλληλα και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τις άλλες κατηγορίες, όπως γυναίκες με ανήλικα παιδιά, και για τις πρόωρες – μειωμένες συντάξεις.

Τώρα η ΝΔ επιστρέφει για να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε. Αμφισβητεί ευθέως το δικαίωμα των εργαζόμενων μητέρων να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα με ολόκληρη ή μειωμένη σύνταξη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενες τα πραγματικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθούν από πέντε μέχρι δέκα χρόνια, ενώ ενδέχεται για ορισμένες κατηγορίες η τιμωρία αυτή να φτάσει μέχρι τα 15 χρόνια. Είναι προκλητική αυτή η κοινωνική ανατροπή, αυτή η σκληρή επίθεση στην εργαζόμενη γυναίκα να βαφτίζεται «προστασία της μητρότητας».

Ο κοινωνικός ρόλος της γυναίκας, η συνεισφορά της εργαζόμενης και δη της εργαζόμενης μητέρας στην κοινωνία και στην οικογένεια είναι που απαιτούν και επιβάλλουν όχι αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά δραστική μείωση.

Γι’ αυτό αυτή η βάρβαρη επίθεση πρέπει να πάρει απάντηση…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.