Μικρη αναστατωση

Της Έκδοσης

Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τα όσα διημείφθησαν κατά την χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους της εστίασης και του λιανεμπορίου που έλαβε χώρα σε συνέχεια της έναρξης της εφαρμογής των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού που με λίγα λόγια περιγράφονται με το «rapid test παντού».

Με ενδιαφέρον διότι αναμέναμε απαντήσεις σε όλα αυτά που τα τελευταία δύο χρόνια από την έλευση της πανδημίας, αλλά με εντατικότερους ρυθμούς τους τελευταίους μήνες που ναι μεν είναι τα καταστήματα είναι ανοιχτά – όσα παρέμειναν γιατί και λουκέτα είχαμε, αλλά υπολειτουργούν- οι επαγγελματίες τόσο δια των εκπροσώπων των συλλογικών οργάνων τους όσο και ατομικά θέτουν και στον δημόσιο λόγο.

Ερωτήματα και αιτήματα όπως αυτό της παράτασης της επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής και τα λοιπά μέτρα ενίσχυσης, για τα οποία ωστόσο σε όποιο ρεπορτάζ και αν παρακολουθήσαμε, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές απαντήσεις δεν λάβαμε.

Διαβάσαμε ωστόσο για τους επαγγελματίες ως άλλους «αστυνομικούς της υγείας» όπως το έθεσε ο Πρωθυπουργός αλλά και την κατανόηση που ο ίδιος εξέφρασε για την «μικρή αναστάτωση» όπως την χαρακτήρισε που δημιουργούν τα νέα μέτρα στην δουλειά τους.

Εκ δια μέτρου δηλαδή εικόνα, ως προς την αναστάτωση κυρίως, από αυτήν που μας έδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα με την ανακοίνωση των μέτρων οι εκπρόσωποι αυτών όπως η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης. Εκ δια μέτρου αντίθετη και από τις εικόνες που αντικρίσαμε αλλά και τα όσα ακούσαμε το ΣΚ που αφήσαμε πίσω μας, από τους ίδιους τους επαγγελματίες της Κομοτηνής για την εφαρμογή των μέτρων που κάθε άλλο παρά σε «μικρή» αναστάτωση μεταφράζεται.

Μοναδικό σημείο σύγκλισης κατά την σύσκεψη αυτό της ανάγκης τα μαγαζιά να παραμείνουν ανοιχτά. Με τους μεν επαγγελματίες να το θέτουν ως βασικό στόχο και αίτημα και τον δε Πρωθυπουργό να εμφανίζεται «κατηγορηματικός» όπως χαρακτηρίστηκε σε πληθώρα ρεπορτάζ, ως προς το ότι «δεν θα κλείσουν».

Από το αίτημα ωστόσο μέχρι την κατηγορηματική διαβεβαίωση, αν αφήσουμε έξω από την εξίσωση το ενδεχόμενο των μαντικών ιδιοτήτων, μεσολαβούν οι πράξεις – τα μέτρα της διασφάλισης για τα οποία πέραν των όσων έχουν μέχρι σήμερα δοθεί και βάση των επαγγελματιών δεν επαρκούν, ουδείς άκουσε τίποτα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.