Μια περιεργη, προεκλογικη εποχη

Της έκδοσης

Είναι γνωστό ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές (περιφέρεια, δήμοι) θα γίνουν τον Μάιο του 2019, και αυτό από μόνο του δείχνει καλό.
 
Σημειωτέον ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν, ή είχαν μέχρι τώρα, μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί θεωρητικά αφορούν στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες επιλέγουν τους καλύτερους για να διοικηθούν και με τον καλύτερο τρόπο.
 
Όμως, όσα περνάει ο καιρός κι, εν όσω ζούμε ακόμη στη δεκαετία της κρίσης, παράξενα νέα δεδομένα συνεχώς αντιμετωπίζουμε.
 
Εκεί, έτσι που τα παλαιότερα χρόνια, είχαμε την αίσθηση ότι πάντοτε έχουμε ως πολίτες δύναμη ν’ αποφασίσουμε για τον καλύτερο, και προέκυπτε ενίοτε κι ένας αναγεννητικός οίστρος που σαφώς εκπορευόταν από μια νέα υποψηφιότητα, ταλαντούχα κι άφθαρτη, την τελευταία πενταετία και η τοπική πολιτική σκηνή φαίνεται να έχει «πατώσει», να μην έχει κανένα πολιτικό ενδιαφέρον, κι όλοι να σύρονται προς την άποψη «το μη χείρον βέλτιστον».
 
Εκτός του γεγονότος ότι η τοπική πολιτική σκηνή παραμένει φρικτά ίδια. Καμία κίνηση, καμία ανανέωση, κανένα εμπρός, κανένα εγερτήριο σάλπισμα, λες και το μαστίγιο των μνημονίων ό,τι «καθάρισε» να είναι πρώτα η πολιτική συνείδηση των πολιτών.
 
Τι εφιάλτης αλήθεια, να μην προσμένεις τίποτα, αφού σήμερα πλέον, όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Μποστ, «”Αλλαγή”, “Δημοκρατία”»  έχουν «με αραμπάς» ήδη αποδράσει…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.