Μια οφειλομενη απαντηση

Σε σχόλιο του αγαπητού Ντίνου Μορφακίδη με τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ένας χρόνος ακυβερνησίας»

Είναι προφανές ότι ο σχολιογράφος «λησμόνησε» τα έργα και τις ημέρες τόσο της τελευταίας πενταετίας 2009-2014 όσο και τις γενικότερες ευθύνες του κόμματός του, της Ν.Δ., για τη σημερινή κατάσταση.
 
1) Η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα με 27% γενική ανεργία και 60% ανεργία των νέων. Σήμερα η ανεργία είναι 24,5%, υψηλή δεν το συζητώ, αλλά βρήκαν δουλειά 175.000 άνθρωποι μέσα στο 2015. Οι εξαγωγές σημείωσαν ρεκόρ από την ένταξη μας στο ευρώ. Υπολόγιζαν 2%-4% ύφεση, ο χρόνος έκλεισε στο 0%. Τα έσοδα ξεπέρασαν τον στόχο κατά 1,9 δις. Μάλλον διάλυση δεν θυμίζουν αυτά σε μια χώρα με κεφαλαιακούς ελέγχους.
 
2) Η παρούσα κυβέρνηση βάζει χέρι στην ασυδοσία των καναλιών. Αντιδρά η Ν.Δ. Σύμφωνα με την έκθεση της Φλωρεντίας η Ελλάδα σηκώνει μόνο 4 κανάλια.
 
3) Η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε 17 δις έλλειμμα στο ΙΚΑ και 12 δις στον ΟΑΕΕ. Παρέλαβε ένα ασφαλιστικό διαλυμένο και χρεοκοπημένο. Για πρώτη φορά επιχειρείται μια μεταρρύθμιση που οι βασικές της αρχές είναι απλές: 1) Ενοποίηση ταμείων και σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα.
 
4) Για πρώτη φορά μεγαλόσχημοι του πλούτου και του μαύρου χρήματος περνούν από το ταμείο και πληρώνουν. Αποκαλυπτικός τόσο ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Ρηνανίας – Βεστφαλίας όσο και ο Φαλτσιανί της λίστας Λαγκάρντ. Πρώτη φορά, σημειώνουν και οι δύο, υπήρξε σοβαρό ενδιαφέρον από τις ελληνικές αρχές. Δηλαδή από την παρούσα κυβέρνηση. Μέχρι το 2014 σιγή ασυρμάτου.
 
5) Τα χρόνια 2009-2014 οι συντάξεις μειώθηκαν 11 φορές. Κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ. και η ΔΗΜΑΡ, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
 
6) Η χώρα διασύρθηκε με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ άνοιξε με την παρούσα κυβέρνηση.
 
7) Η «διαλυμένη» χώρα είχε ρεκόρ τουριστών την χρονιά που πέρασε και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερο ρεύμα προς Ελλάδα αυτήν την χρονιά.
 
8) Η παρούσα κυβέρνηση έδωσε τις 100 δόσεις. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι προχωρήσει σε μειώσεις τιμολογίων στους συνεπείς πελάτες.
 
9) Επί «ακυβερνησίας» δεν μειώθηκε κανένας μισθός και καμία σύνταξη εκτός από ένα μικρό ποσοστό 6% για τον κλάδο υγείας.
 
10) Για πρώτη φορά η «ακυβερνησία» κατάφερε να μην φάει κανένα πρόστιμο η χώρα στον αγροτικό τομέα. Τα συνολικά πρόστιμα που κληρονόμησε από τις “υπεύθυνες κυβερνήσεις” είναι 3 δις.
 
11) Το PSI Ντίνο μου στ’ αλήθεια το θεωρείς επιτυχία;
 
12) Θα ψηφίσετε το νομοσχέδιο του Βερναρδάκη για την αποκομματικοποίηση του κράτους και της διοίκησης; Γιατί μέχρι τώρα λέτε όχι.
 
13) Πότε είχε ξαναπληρώσει ο Ψυχάρης ή ο Μπόμπολας; Ο πρώτος μάλιστα είχε «ξεχάσει» να κάνει δήλωση πόθεν έσχες ,ως είχε υποχρέωση, 9 χρόνια. Τον ενοχλήσατε ποτέ;
 
Θα μπορούσα να γράψω και άλλα αγαπητέ Ντίνο για τα έργα και τις ημέρες της Ν.Δ. αλλά θα χρειαζόμουν πολύ χώρο είναι αλήθεια. Το ζήτημα είναι ότι τα παλαιά κόμματα αρνούνται να κάνουν στοιχειώδη αυτοκριτική. Δικαίωμα τους είναι αλλά κρίνονται, όπως και εμείς άλλωστε. Όσο για τις εκλογές, μην βιάζεσαι. Θα γίνουν στην ώρα τους. Άλλωστε ούτε ο Μητσοτάκης τις θέλει.
 
Υ.Γ. Την απάντηση την δίνω εξαιτίας της ιδιότητας που είχε ο αγαπητός Ντίνος αυτήν του προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης.
 
*Ο Σταμάτης Σακελλίων είναι Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.