Μια καποια υποκρισια

Της έκδοσης

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, υποκρύπτει μια κάποια υποκρισία, όλη αυτή η ταύτιση με τους συνδικαλιστές των σιδηροδρόμων που τον Φεβρουάριο σε ανακοίνωσή τους εξέφραζαν σχεδόν μετά βεβαιότητας πως επίκειται μεγάλο δυστύχημα.

Η πραγματικότητα δυστυχώς τους δικαίωσε. Και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να περιφέρουν αυτή τη «δικαιωμένη» ανακοίνωση στα social media. Επειδή όμως ουδείς μετά Χριστόν προφήτης, γι’ αυτό λέμε πως μάλλον η εν λόγω περιφορά της υποκριτική ήταν.

Γιατί δυστυχώς, ας μην έχουμε αυταπάτες, το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας στα μάτια των πολλών απαξιωμένο είναι εδώ και πολλά χρόνια. Έχει βεβαίως μεγάλη ευθύνη και το ίδιο για την κατάσταση που έχει περιέλθει, αλλά ευθύνη έχει και η δική μας αδιαφορία, που αντιμετωπίζουμε με ανία και γραφικότητα τις ανακοινώσεις των πάσης φύσης συνδικαλιστών.

Ποιος αλήθεια, από όλους εμάς είχε διαβάσει πριν το τραγικό συμβάν στα Τέμπη την ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ); Ποιος ήξερε καν την ύπαρξη της, πριν γίνουν όλα αυτά;

Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Ότι μας έχει σχηματιστεί η εδραία πεποίθηση πως σαν κοινωνία θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας και να ανακαλύψουμε από την αρχή την έννοια του ενεργού πολίτη. Γιατί δυστυχώς, πρώτα η δική μας αδιαφορία και μετά η ανικανότητα του κράτους που φτιάξαμε όλοι μαζί έχει αρχίσει να μας κοστίζει ζωές. Και δυστυχώς είναι πολλές αυτές οι χαμένες ζωές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.