Μετρωντας παροντες και αποντες

Της έκδοσης

Με τις εκλογές να πλησιάζουν, φαίνεται ότι πολλοί από τους δημοσιολογούντες έχουν ξεκινήσει ένα παιχνίδι παρόντων και απόντων, προσπαθώντας να εντοπίσουν διαρροές σε συνδυασμούς, δυσαρεστημένους φερέλπιδες, αλλά και μελλοντικές μετεγγραφές.

Μάλιστα όλη αυτή η αναστάτωση και ο κουρνιαχτός, έχει φέρει παρατάξεις σε σημείο που ακόμα και για τις απουσίες, να πρέπει να δικαιολογούνται, ώστε να δείξουν πως είναι ακόμα αρραγείς, όπως φαίνεται να έγινε στην πρόσφατη κοπή της πίτας της παράταξης Τοψίδη.

Αλλά και σε εκδηλώσεις όπως ο απολογισμός του Ευριπίδη Στυλιανίδη, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, που όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος είχε απολογιστικό και όχι προεκλογικό χαρακτήρα (παρόλο που οι αναφορές στις εκλογές και στον χαρακτήρα τους ήταν εκτενείς, και αποτέλεσαν και την κατακλείδα της ομιλίας) δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετρούσαν κεφάλια, αλλά και παρουσίες και απουσίες, που και αυτές έπρεπε να δικαιολογηθούν.

Άλλωστε μπαίνουμε σε μια κρίσιμη εποχή, που οι συνωμοσίες δίνουν και παίρνουν, και τα συντροφικά μαχαιρώματα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, οπότε όλοι φυλούν τα ρούχα τους, για να έχουν τα μισά.

Να παρατηρήσουμε πάντως πως στις πολιτικές εκδηλώσεις που θα αρχίσουν να πυκνώνουν το επόμενο διάστημα, θα δούμε αντιπάλους να έρχονται, θέλουν ή δεν θέλουν, κοντά.

Μάλιστα στον απολογισμό του κ. Στυλιανίδη είδαμε τουλάχιστον δύο «ζευγάρια»: Τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο και τον επίδοξο δήμαρχο κ. Απόστολο Ιωάννου, και τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τον επίδοξο Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη. Μάλιστα, είτε από τύχη, είτε από τον τρόπο που τοποθετήθηκαν, και στις δύο αυτές περιπτώσεις ο επίδοξος βρισκόταν πίσω από τον νυν κάτοχο του θώκου.

Είδατε όμως πως την παθαίνει κανείς; Από τις απουσίες ξεκινήσαμε, στην χωροθεσία καταλήξαμε. Και πού είστε ακόμα… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.