Μεταθεση των προβληματων

Η κυβέρνηση επέβαλε τα μέτρα το ερώτημα όμως παραμένει. Μπορούν αυτά να αποσοβήσουν την κρίση και να βγούμε από αυτή. Δυστυχώς όχι θα έλεγε ο κάθε απλός πολίτης. Γιατί η κυβέρνηση μπορεί με τα μέτρα που επέβαλε να καταφέρει να βάλει στα ταμεία του κράτους κάποια εκατομμύρια ευρώ αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει λύσει το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι εδώ και μάλιστα όπως όλα δείχνουν στο μέλλον θα είναι οξύτερο. Κάθε κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στους πολίτες της. Όχι βέβαια να επιβάλλει φόρους αλλά να εφαρμόσει πολιτικές και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα στην οικονομία και θα τη βοηθήσουν να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τρόπο αποτελεσματικό και κυρίως με μακροπρόθεσμο στόχο.

Γιατί το ζητούμενο δεν είναι τα 3 ή 4 δισεκατομμύρια ευρώ για να μειωθούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού. Το ζητούμενο είναι η οικονομία να παράγει πλούτο για τους πολίτες και ένα άλλο, αποτελεσματικό κράτος που θα εισπράττει τους φόρους και θα διανέμει τον παραγόμενο πλούτο, λαμβάνοντας υπόψη το αίσθημα δικαίου.

Η εισπρακτική λογική της κυβέρνησης δυστυχώς οδηγεί σε αποτυχία γιατί δεν πρόκειται να κλείσει τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού… Απλά μεταθέτει το πρόβλημα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.