Μειωση της ανεργιας

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για δήθεν μείωση της ανεργίας. Να μην απορεί κανείς αν μετά από λίγο καιρό ανακοινωθεί ότι στην Ελλάδα έχει εξαλειφθεί το φαινόμενό της.

Έτσι για το δεύτερο τρίμηνο του 2006 η ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, έπεσε στο 8,8% του συνόλου του εργατικού δυναμικού, από 9,6% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005. Εκείνο όμως που προβληματίζει είναι το πώς καθορίζεται το εργατικό δυναμικό της χώρας, από το οποίο προκύπτουν οι άνεργοι.

Πανηγύρια λοιπόν στην κυβέρνηση για τη μείωση. Στην πραγματικότητα όμως πρέπει να προβληματίζεται. Γιατί οι 427.410 άνεργοι, για μια μικρή χώρα σαν τη δική μας, είναι τεράστιο νούμερο. Με δεδομένο μάλιστα ότι το 57,5% του αριθμού αυτού είναι μακροχρονίως άνεργοι και το γεγονός ότι μία στις τέσσερις νέες γυναίκες είναι επίσης άνεργη πρέπει να σοκάρει και όχι να εφησυχάζει. Και ας μη ξεχνάμε ότι η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από την καταγεγραμμένη.

Μία στατιστική καταγραφή πολλά μπορεί να καταφέρει. Εκείνο όμως που δεν μπορεί να κάνει είναι να εξαλείψει τους άνεργους και να τους δώσει δουλειά. Γιατί εκεί απαιτείται πολιτική. Και απ’ ό,τι φαίνεται η Ν.Δ. δεν μπορεί να προσφέρει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.