Μειωση Ειδικου Φορου Καταναλωσης: Απο την Ελλαδα ειναι «ΟΧΙ»

Της έκδοσης

Την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κατά 20% ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο πλαίσιο ανακοινώσεων των έκτακτων μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και να αποφευχθούν ελλείψεις βασικών ειδών διατροφής όπως και μεγάλες ανατιμήσεις στα ορυκτά καύσιμα.

Όπως ανέφερε η Σερβία προετοιμάζεται για το πιο απαισιόδοξο σενάριο δημιουργώντας αποθέματα εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η μείωση κατά 20% του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα περιορίσει τις ανατιμήσεις. Ένα μέτρο το οποίο αναμένεται όπως εξήγησε να αποφέρει μείωση των κρατικών εσόδων κατά 35 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως.

Αντίστοιχες αποφάσεις έλαβαν τα τελευταία 24ωρα τόσο η Κύπρος όσο και η Πορτογαλία με την ελληνική κυβέρνηση ωστόσο να αρνείται πεισματικά ακόμα και την συζήτηση επί του όποιου σχετικού σεναρίου παρά το γεγονός ότι αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο των βενζινοπωλών, των πολιτών όσο και των πολιτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

Και όλα αυτά την ώρα που η βενζίνη αναμένεται να φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη, που δείχνουν να αγνοούν πως οι αντοχές των οικογενειακών προϋπολογισμών της ελληνικής κοινωνίας έχουν μηδενίσει τις αντοχές από καιρό!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.