Με το δεξι

Η επιστροφή του Πανθρακικού στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από 18 χρόνια, επισφραγίστηκε με μια λαμπρή εμφάνιση και νίκη μέσα στην Καβάλα επί του άλλοτε κραταιού ΑΟΚ. Μετά και τη νίκη-πρόκριση επί του Άρη Θεσσαλονίκης στο θεσμό του κυπέλλου, είναι σαφές ότι η ιστορική ομάδα της Κομοτηνής, βάζει τις βάσεις για μια χρονιά που θα την καθιερώσει ως υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι προϋποθέσεις αυτή τη στιγμή υπάρχουν, αφού η διοίκηση επιδεικνύει σοβαρότητα στη λειτουργία της, η ομάδα είναι ανταγωνιστική και οι φίλαθλοι διψούν για διακρίσεις, απόδειξη δε τούτου η μαζική παρουσία τους στο γήπεδο της Καβάλας.

Εκείνο που χρειάζεται τώρα είναι χαμηλοί τόνοι και συστηματική δουλειά τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο και στα πεδία λήψης των αποφάσεων και, κυρίως, όχι απογοήτευση στο πρώτο στραβοπάτημα.

Ο Πανθρακικός σήμερα καλείται να επιβιώσει και να διακριθεί, γνωρίζοντας ότι σε αυτές τις κατηγορίες οι… παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι ακόμα πιο εμφανείς απ΄ ό,τι στις ανώτερες. Άρα για να πετύχει, οφείλει να μην διαθέτει άγνοια κινδύνου. Η επιτυχία του μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την πόλη και να δώσει ώθηση στον αθλητισμό και την οικονομία της.

Η πρόκληση είναι μεγάλη και ωραία. Ας την υπηρετήσουμε, λοιπόν, ο καθένας από την πλευρά του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δάμων Δαμιανός

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.