Με τη σκονη των χωραφιων

Iούνιος!!! Δεν έσφιξαν οι ζέστες.
 
Γύρω τριγύρω κάθε μέρα φρεζάρουν. Λουζόμαστε με τη σκόνη των χωραφιών, πασπαλιζόμαστε κι εμείς και τα φυτά και οι απλωμένες μπουγάδες μας… Είναι μια ποινή αυτή η εποχή για την εξοχή μας, ανυπόφορη έως εφιαλτική.
 
Φρεζάρουν συνήθως απόγευμα με τη λάβρα. Πώς αντέχουν; Βλέπω τους άνδρες πάνω στα τρακτέρ με τη φρέζα να χάνονται πίσω απ’ το χώμα, και τους λυπάται η ψυχή μου. Ντυμένοι, σκεπασμένοι απ’ τα νύχια ως την κορφή μέσα στη λάβρα, με μαντήλι τυλιγμένο στο πρόσωπο, και κασκέτο…
 
Ο κουρνιαχτός διαρκεί μέρες… Με το που φυσά το ζεφυράκι το βράδυ η σκόνη επιστρέφει στις ζωές μας… Το χώμα είναι κυρίαρχο εδώ… Ο κουρνιαχτός… Καθαρίζουν λιοστάσια.
 
Νέοι άνθρωποι, νέα παιδιά, που επέλεξαν να μείνουν στον τόπο. Δεν είχαν άλλη ευκαιρία, δεν είχαν τις προϋποθέσεις, δεν πάλεψαν για…μόρφωση παραπέρα, δεν…δεν… Ομως κι αυτά είναι νέοι και δικά μας παιδιά. Σαν κι εκείνα που η ζωή και οι επιλογές τους έγιναν «θέμα» τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο εξαιτίας εκείνης της ατυχούς δήλωσης του Κώστα Καζάκου…
 
Στο πακέτο λοιπόν όλης της κουβέντας για τα μελλούμενα ας βάλουμε όλα τα παιδιά. Και ας κάνουμε κάτι εμείς ‒αν μπορούμε‒ να βοηθήσουμε για να φτιαχτεί μια χώρα κι ένας κόσμος ανθρώπινος, ίσων ευκαιριών…δικαιωμάτων! Αλλιώς θα τρελαθούμε!!! Θα παραδοθούμε σε μια αδυσώπητη Βαβυλωνία!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.