Μαυρες λιστες

Ο Αύγουστος ήταν μαύρος μήνας για τις αερομεταφορές, με 5 δυστυχήματα και πάνω από 330 νεκρούς σε όλο τον κόσμο. Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας εντόπισε τουλάχιστον τριάντα εταιρείες που εφαρμόζουν πλημμελώς τους κανονισμούς ασφαλείας. Πρόκειται για μαύρες λίστες που έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία και τις ΗΠΑ.

Η δημοσίευση των μαύρων λιστών των επικίνδυνων αεροπορικών εταιρειών και των χωρών που κάνουν εκπτώσεις στην εφαρμογή των κανόνων για την ασφάλεια των πτήσεων είναι ένα απαραίτητο βήμα. Ωστόσο, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανάγκη να διενεργούνται περισσότεροι και αυστηρότεροι έλεγχοι και να απαγορεύονται οι πτήσεις των εταιρειών που δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση αυτή.

Aν και τον περασμένο χρόνο πάνω από τους μισούς ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικά δυστυχήματα ταξίδευαν με τσάρτερ, δεν πρέπει να εξισώνει κανείς τις φθηνές πτήσεις με την ανασφάλεια. Υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη που περιόρισαν το κόστος των πτήσεων, εφαρμόζοντας ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφαλείας. Οι κανόνες δεν μπορεί να μεταβάλλονται ανάλογα με την τιμή του εισιτηρίου. Και για να εφαρμόζονται πλήρως, δεν αρκούν οι μαύρες λίστες αν δεν συνδυαστούν με περισσότερους ελέγχους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.