Μαθημα απο τους ναυτεργατες στην κυβερνηση

Μαθήματα πολιτικής ωριμότητας έδωσαν προχθές οι ναυτικοί στην κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι σε έναν κλάδο, στον οποίο δεν απαιτούνται ιδιαίτερα πτυχία, απέδειξαν ότι αντιλαμβάνονται την αξία του διαλόγου και την αναγκαιότητα αναζήτησης χρυσής τομής. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατέληξε στην απόφαση να αναστείλει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις, συνεκτιμώντας όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν και αποδεικνύοντας και πάλι το υψηλό αίσθημα ευθύνης της τόσο απέναντι στους ναυτεργάτες όσο και στο κοινωνικό σύνολο.

Το θέμα είναι τι θα κάνει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση η οποία καλούσε τους ναυτεργάτες να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου. Θα καθήσει να συζητήσει ή θα προσπαθήσει να τους περάσει τις θέσεις της.

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι αντίθετος με μέτρα που θα προάγουν την οικονομία της χώρας. Και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και γενικότερα η κυβέρνηση ώστε να χρησιμοποιεί την οδό του διαλόγου και όχι να προβαίνει στη λήψη αντιδραστικών μέτρων που μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.