Μας κρατουν σε «εγρηγορση»

Της Έκδοσης

Ούτε ο καιρός δεν στέκεται σύμμαχός μας, στην προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά είναι η αλήθεια, να βρούμε ένα κάποιο «καταφύγιο» ηρεμίας.
 
Από την μία η επικαιρότητα του κορωνοϊού, το «μπες – βγες» με τα απανωτά lockdown και τις καραντίνες, τα μέτρα που αλλάζουν και ανακοινώνονται καθημερινά, η επικαιρότητα των κακοποιήσεων και των καταγγελιών, συν τα «τρέχοντα» που δεν σταματούν καθώς οι κυβερνώντες αποφαίνονται ότι μάλλον είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για κρίσιμες αποφάσεις και αλλαγές, βλέπε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας…ανάσα δεν έχουμε πάρει.
 
Ως πολίτες εννοούμε που «τρέχουμε» να αντιληφθούμε όσα γίνονται για εμάς, χωρίς μάλλον εμάς και απλώς καλούμαστε να υπερασπίσουμε.
 
Και εκεί που ο καιρός είχε πάρει τα πάνω του, σε επίπεδο πάντα θερμοκρασιών, φέρνοντας μαζί αν θέλετε και ένα χαμόγελο που συνυφαίνεται με τον γαλανό καθαρό ουρανό, να σου και η βαρυχειμωνιά που αποφάσισε να μας «χτυπήσει» την πόρτα.
 
Και βέβαια η βαρυχειμωνιά που αναμένεται να μας χτυπήσει την πόρτα και να παραμείνει για την επόμενη εβδομάδα, η οποία όμως προηγήθηκε, τουλάχιστον για την περιοχή της Ροδόπης, από βροχές, καταιγίδες, πλημμυρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις,  υποχωρήσεις οδοστρώματος κ.ο.κ.
 
Ως άλλος «σύμμαχος» και ο καιρός για να μένουμε πάντα…alert. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά φοβόμαστε μην μας γίνει συνήθεια στο τέλος και δεν μπορούμε να βρούμε δευτερόλεπτα έστω ψυχικής και όχι μόνο, ηρεμίας. Τρέχει η καθημερινότητα, τρέχει η ζωή και εμείς μαζί σαν σε άλλο επαναλαμβανόμενο 100αρι.
 
Οψόμεθα!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.