Μας κοροιδευουν;

Δε θα έπρεπε να θεωρηθεί κεραυνός εν αιθρία η παρέμβαση της κυβέρνησης στο θέμα του ασφαλιστικού των υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας. Είναι μια τακτική που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ιδιαίτερο γνώρισμά της. Και το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η κατάθεση της τροπολογίας συνέπεσε με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για συναίνεση, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της κοροϊδίας της κοινωνίας.

Η σχετική τροπολογία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και ήδη σήμερα απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ οι εργαζόμενοι της Εμπορικής απήργησαν και χθες.

Είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή έχει σαν στόχο τον κατακερματισμό του τραπεζικού χώρου. Και βέβαια μη ξεχνάμε ότι πριν λίγο καιρό από τους ίδιους τους τραπεζίτες υπονομεύθηκε ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων.

Η κατάθεση της σχετικής τροπολογίας έχει όμως και άλλες αναγνώσεις πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί χτύπημα στα μέχρι σήμερα κεκτημένα. Αποτελεί από τη μια έναυσμα για την επίθεση που σχεδιάζει η κυβέρνηση γενικότερα στο ασφαλιστικό σύστημα και από την άλλη αποκαλύπτει το πραγματικό περιεχόμενο των περιβόητων μεταρρυθμίσεων που έχουν σαν στόχο την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των επιχειρηματικών κερδών, αφού φτηναίνει η εργατική δύναμη και αυξάνεται η εκμετάλλευση. Στοχεύουν, επίσης, στην πολυδιάσπαση των εργαζομένων, στην παραπέρα αποδυνάμωση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και την παραπέρα υπονόμευσή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.