Λυσεις τωρα για την ασφαλεια των πολιτων

Της έκδοσης

Λαχτάρησαν κυριολεκτικά όσοι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ήταν μπροστά στην «κατάληξη» της καταδίωξης διακινητή στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Δημοκρίτου και Σοφούλη.

Και όχι μόνο όσοι ήταν μπροστά ή έτυχε να περνούν εκείνη την ώρα από το πλέον πολυσύχναστο είναι η αλήθεια σημείο της Κομοτηνής, αλλά και όσοι έγιναν μάρτυρες των όσων διημείφθησαν από τα ρεπορτάζ και το σχετικό φωτογραφικό υλικό που κυκλοφόρησε, δεδομένου ότι όλοι οι κάτοικοι τουλάχιστον της πόλης κατανοούμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν δεν υπήρχε και ο παράγοντας τύχη στον όλο χειρισμό.

Και προς Θεού δεν είναι θέμα κινδυνολογίας, αλλά λογικής, το να σκεφτεί κανείς ότι γλιτώσαμε τα χειρότερα σε ό,τι αφορά πιθανούς τραυματισμούς διερχόμενων πολιτών ή ακόμα και οδηγών μιας και πρόκειται για την αρχή του πιο πολυσύχναστου πεζοδρόμου της πόλης και ενός εκ των βασικών επίσης οδικών αρτηριών.

Το γεγονός άλλωστε υπογράμμισαν δεκάδες αναγνώστες στο σχετικό ρεπορτάζ του «ΠτΘ» μαζί με το γεγονός ότι οι καταδιώξεις εντός της πόλης αλλά και οικισμών, που κρύβουν αντίστοιχους κινδύνους, δυστυχώς αυξάνονται το τελευταίο διάστημα. Όπως επίσης υπογράμμισαν και την ανησυχία αλλά και τις αντιδράσεις τους για το γεγονός ότι οι καταδιωκόμενοι καταφέρνουν να φτάνουν εντός του αστικού ιστού θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές,  ζητώντας παράλληλα την ανάσχεση του φαινομένου.

Κάποιοι μάλιστα μπήκαν και στη διαδικασία προτεινόμενων λύσεων, όπως η αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων στις εισόδους της πόλης, γεγονός ωστόσο που δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι ευκταίο δεδομένης της χρόνιας υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής, γεγονός για το οποίο διαμαρτύρονται και οι ίδιοι χρόνια. Όπως δεν γνωρίζουμε αν όντως ένα τέτοιο μέτρο θα έφερνε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Αυτό που ξέρουμε ωστόσο είναι ότι τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα θα πρέπει να εκλείψουν άμεσα πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές ή μετρήσουμε σοβαρούς τραυματισμούς. Και αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει αν μη τι άλλο μια πολιτεία που θέλει να λέγεται οργανωμένη αλλά και οι θεσμοί της να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν άμεσα και μάλιστα …χθες!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.