Λιγοστευουν τα τραπεζικα καταστηματα αλλα και τα λειτουργικα ΑΤΜ

Της Έκδοσης

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής έφτασε το θέμα του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Αττικής στην Κομοτηνή, όπου και αποφασίστηκε ότι θα συνταχθεί από τους επικεφαλής των παρατάξεων σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Όπως επισημάνθηκε ομοφώνως κατά την διάρκεια της συνεδρίασης το γεγονός δεν είναι ενθαρρυντικό για την περιοχή μας, πέραν των όσων προβλημάτων σαφώς δημιουργούνται για τους πελάτες της Τράπεζας αλλά και για τους εργαζομένους, καθώς δείχνει αν μη τι άλλο μια τάση που ενδεχομένως αρχίσει να αναπτύσσεται και αφορά στην  «αποψίλωση» τραπεζικών καταστημάτων και λοιπών κρίσιμων υπηρεσιών ακόμα και από το διοικητικό κέντρο της ΠΑΜ-Θ που είναι η Κομοτηνή.

Μια εξέλιξη που θα λειτουργήσει ακόμα πιο επιβαρυντικά στον ήδη έντονο «μαρασμό» της Ροδόπης.

Ανεξαρτήτως πάντως των καταστημάτων που κλείνουν ή μπορεί να κλείσουν στην πορεία, αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας που επισημαίνουν την προβληματική λειτουργία των υφιστάμενων τραπεζικών καταστημάτων και δη των ΑΤΜ.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Εθνικής Τράπεζας, που ουκ ολίγες φορές έχει απασχολήσει το ευρύ κοινό της Ροδόπης, που αν δεν κάνουμε λάθος διαθέτει και τα περισσότερα ΑΤΜ στην Κομοτηνή, τρία στο κατάστημα της εθνικής και άλλα δύο στο κέντρο της πόλης, εκ των οποίων όμως στην ουσία λειτουργούν τα δύο.

Όπως αναφέρουν συμπολίτες μας, από τα μεν τρία του καταστήματος τις τελευταίες εβδομάδες τα δύο υπολειτουργούν με αποτέλεσμα οι πολίτες να εξυπηρετούνται από το ένα δημιουργώντας μεγάλες ουρές και αναμονές, στα δε άλλα δύο, το ένα και πιο καινούργιο είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων…κλειστό, με κατεβασμένα τα ρολά ακόμα και καθημερινές εργάσιμες ώρες.

Αποτέλεσμα αυτών η συγκέντρωση όλων στο κεντρικό κατάστημα και στο ένα λειτουργικό ΑΤΜ που δοκιμάζει αν μη τι άλλο τις αντοχές τους.

Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η πρακτική ή η αμέλεια σε κάθε περίπτωση των τραπεζών στην Κομοτηνή ταλαιπωρεί τους πολίτες, καθώς πριν από λίγους μήνες είχαμε συνέχεια καταγγελίες που αφορούσαν σε μη εξυπηρέτηση των πολιτών από ΑΤΜ λόγω έλλειψης χρημάτων σε αυτά. Πρακτική που παρόλο που καταγγέλθηκε συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καλά λοιπόν τα τραπεζικά καταστήματα και αδιαμφισβήτητα αναγκαία αλλά πρέπει να δουν λίγο οι αρμόδιοι και την ποιότητα των υπηρεσιών, στην οποία η μεγάλη πλειοψηφία υπολείπεται. Γιατί «καλές» οι προμήθειες που χρεώνουν αλλά θα πρέπει κάπως να έχουν και αντίκρισμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.