Λιγη σοβαροτητα

Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων συστράτευση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και, συγκεκριμένα, μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.

Το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός καταθέτει την ίδια πρόταση προς τα άλλα κόμματα, μιλώντας άλλη φορά για συναίνεση και άλλοτε για συνεννόηση.

Συνεννόηση όμως ή συναίνεση για να υπάρξει, πρoκειμένου να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση, σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο όπου όλοι θα μπορούν να τοποθετηθούν και να καταθέσουν τις προτάσεις ώστε οι καλύτερες που θα προκύψουν να υιοθετηθούν και να υλοποιηθούν.

Το θέμα είναι λοιπόν ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει προτάσεις. Γιατί αν είχε εφτά μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης θα τις είχε ήδη καταθέσει. Το μόνο που έκανε ήταν να δώσει χρήματα στους τραπεζίτες για την ενίσχυση της ρευστότητας. Και εδώ όμως απέτυχε γιατί ακόμη προσπαθεί να τους πείσει να την ενισχύσουν.

Ουσιαστικά, ο κ. Καραμανλής φοβάται να λάβει μέτρα, γιατί γνωρίζει ότι αυτά θα έχουν κόστος. Ας σταματήσεις όμως τις προσπάθειες να πείσει τους πολίτες ότι αγωνιά για την τύχη αυτού του τόπου, τον οποίο αφήνει απροστάτευτο τελείως.

Δυστυχώς για το μόνο που ενδιαφέρεται ο κ. Καραμανλής είναι, όπως όλα δείχνουν, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να είναι όσο το δυνατόν ηπιότερο για το κόμμα του.

Λίγη όμως σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε γιατί εδώ κρίνεται το μέλλον της οικονομίας μιας χώρας…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.