Λιγη ντροπη δε βλαπτει!

Ο αριστεροχωριάτης

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο καιρό στο διαδίκτυο θα βγάλουν εφαρμογές-τεστ για τους ΣυΡιζΑίους: «Πόσο Καρανίκας είσαι;»
 
Διότι για να συγκρίνει κανείς τη χειρότερη κυβέρνηση των μνημονιακών χρόνων με την κυβέρνηση των μπολσεβίκων, πρέπει να είναι Καρανίκας! (Όπως επίσης και να συγκρίνει τον Τσίπρα με τον Αλιέντε.)
 
Να τους θυμίσουμε τους κύριους εκεί στο ΣυΡιζΑ ποιες ήταν οι πρώτες αποφάσεις των μπολσεβίκων, που τις εφάρμοσαν με επιτυχία;
– Κρατικοποιήθηκαν όλες οι τράπεζες
– Όλα τα εργοστάσια πέρασαν υπό τον έλεγχο των σοβιέτ*
– Κατασχέθηκαν όλες οι περιουσίες τις Εκκλησίας, όπως και οι τραπεζικοί λογαριασμοί
– Αυξήθηκε ο βασικός μισθός
– Απορρίφθηκε το χρέος
 
Με λίγα λόγια, πρώτα απ’ όλα «γυρίσανε τα όπλα στη δικιά τους αστική τάξη». Δε πήγε ο Λένιν να χαϊδεύει τ’ αυτιά των Ρώσων Βιομήχανων. Ούτε ο Τρότσκι πήγε να «γλείφει» τους παπάδες.
 
Και μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά δε ξεπούλησαν ούτε τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας τους στις καναδικές και αγγλικές κρατικές εταιρίες.
 
«Μα τότε είχε γίνει επανάσταση» λένε μερικοί. Ναι. Και μάλιστα οι αντεπαναστάτες ήταν οπλισμένοι και χρηματοδοτούμενοι απ’ τις ντόπιες και ξένες δυνάμεις του κεφαλαίου που προσπαθούσαν να πνίξουν την επανάσταση. Και ο Λένιν δε φοβήθηκε μην κάνουν «ντου» στο Κρεμλίνο οι Τζίμεροι της εποχής, ούτως ώστε να «συμβιβαστεί» μαζί τους ξεπουλώντας το 62% του λαού. Δεν σκέφτηκε πως πλέον το κόμμα δεν απευθύνεται σ’ ένα αριστεροχώρι αλλά σε ένα πιο ευρύ κοινό.
 
(Το πώς προδόθηκε η επανάσταση αργότερα, είναι άλλο θέμα.)
 
Γι’ αυτό, λοιπόν, σταματήστε να κάνετε αναφορά στους επαναστάτες της μεγαλύτερης επανάστασης στην ιστορία του κόσμου. Μην βάζετε στα στόματα σας τα ονόματα των επαναστατών, που αγωνίστηκαν και πέθαναν όρθιοι όπως ο Αλιέντε.
 
Αν είναι τόσο δα σημαντικό για σας, να ταυτίσετε τον «μέγα ηγέτη» σας με κάποιον, μπορείτε να τον ταυτίσετε άνετα με τον Μπενίτο Μουσολίνι. Στο κάτω-κάτω, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η σύγχρονη και νεοφιλελεύθερη εκδοχή του.
 
Και να ξέρετε πως δεν αργεί η μέρα που οι σύγχρονοι παρτιζάνοι, οι «αριστεροχωριάτες» θα τον καλέσουμε (αυτόν και τη παρέα του) να λογοδοτήσει γι’ αυτά που έπραξε και συνεχίζει να πράττει.

* Επειδή δεν τα γνωρίζετε καλά, να σας επισημάνω ότι τα σοβιέτ ήταν τα εργατικά συμβούλια. Δεν ήταν η στενή «κλίκα» του Λένιν που αποτελούταν απ’ την παρέα του που έπιναν βότκα μαζί, όταν ήταν φοιτητές. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.