Λιγη ασφαλτος τωρα… και βλεπουμε

Της έκδοσης

Μπαλώματα στα πιο «φωναχτά» σημεία με προβλήματα που υπάρχουν στην Ν. Ζωίδου, που επικεντρώνονται κυρίως στο σημείο που βρίσκεται από τη διασταύρωση με Τσετινέ μέχρι και την Παρασίου, έβαλαν συνεργεία την Παρασκευή.

Πρόκειται για ένα σημείο του δρόμου το οποίο είχε αρκετά προβλήματα, και τα οποία εντοπίζονται στην δεξιά άκρη του δρόμου (στην αριστερή βρίσκεται το σκάμμα του φυσικού αερίου).

Φαίνεται λοιπόν πως με τις τρύπες να έχουν μεγαλώσει σημαντικά, αποφασίστηκε να γίνουν τα μπαλώματα, με τα διερχόμενα οχήματα να βοηθούν και να πατηθούν, με την επισκευή του δρόμου να έρχεται στη συνέχεια.

Γιατί ο δρόμος χρειάζεται επισκευή, με πολλά σημεία να αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε όλο το μήκος του.

Διαπίστωση πολλών είναι πως από τότε που ο δρόμος ξαναστρώθηκε μετά την κατασκευή του ποδηλατόδρομου, φθείρεται πολύ πιο γρήγορα.

Ήδη έχει γίνει μια συνολική επισκευή του, και φαίνεται πως ο συνδυασμός των έργων που γίνονται, αλλά και της φυσικής φθοράς, θα έχει ως αποτέλεσμα να χρειαστεί ξανά επισκευή, που μάλλον θα πρέπει να καλύψει ο Δήμος Κομοτηνής.

Με δεδομένο μάλιστα ότι μάλλον θα έχουν ξανά σκαψίματα στην περιοχή, για επιχειρήσεις που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, ίσως τα μπαλώματα να αποτελέσουν ημι-μόνιμη κατάσταση, μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα έργα.

Δεν γνωρίζουμε την πολιτική που θα ακολουθηθεί στο συγκεκριμένο θέμα. Όμως με μεγάλο ενδιαφέρον είχαμε ακούσει πρόταση, από Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, όταν συζητούνταν το θέμα των σκαμμάτων στο κέντρο της πόλης, και τότε είχαν προτείνει, να μην μπαλώνονται απλώς τα σημεία από τα οποία πέρασε το φυσικό αέριο (σε αυτή την περίπτωση, η τοποθέτηση ήταν γενική για τις εργασίες για τα υπόγεια δίκτυα) αλλά να γίνεται συνολική επισκευή όλου του δρόμου.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι εφικτό, αλλά δυστυχώς τα μπαλώματα μας έχουν δείξει πως σύντομα χρειάζεται επιπλέον παρέμβαση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.