Λαθος στο λαθος με τα προγραμματα Μαζικου Αθλητισμου

Της Έκδοσης

Σημαντικές, και σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένες, ήταν οι αντιδράσεις στο θέμα της μη χρηματοδότησης των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού από το αρμόδιο Υπουργείο, προγράμματα τα οποία έχουν φέρει πολλούς στον αθλητισμό για πολλά χρόνια.

Αλλά η αιτιολογία του Υπουργείου, ότι δεν χρηματοδοτήθηκαν στο «πλαίσιο του ανασχεδιασμού και της αναμόρφωσης των Προγραμμάτων Άθλησης για όλους» αντί να ξεκαθαρίζει, συσκοτίζει την κατάσταση.

Ειδικοί δεν είμαστε, μπορεί τα προγράμματα να χρειάζονται ριζικό ανασχεδιασμό και αναμόρφωση, ενώ πάντα καλό είναι προγράμματα σαν αυτά να εξελίσσονται, γιατί αλλάζουν οι απαιτήσεις, οι ανάγκες κτλ.

Γιατί όμως στο μεταξύ θα πρέπει να στερηθούν τόσοι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο που η άσκηση αποτελεί και διέξοδο; Θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν, έστω και με μειωμένους προϋπολογισμούς λόγω κορωνοϊού, όσα προγράμματα μπορούν να γίνουν, και το υπουργείο έχει όλο το χειμώνα να σχεδιάσει, να αναλύσει, να προσαρμόσει, να δοκιμάσει, και από την επόμενη χρονιά αποκαλύπτει το νέο αυτό σχέδιο του.

Διαφορετικά, απλώς είναι περικοπή πόρων γιατί δεν βγαίνουν τα κουκιά, και κάνουν την ανάγκη αρετή. Αν ισχύει αυτό όμως, η ειλικρίνεια θα ήταν πολύ καλύτερη της δικαιολογίας που εκφράστηκε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.