Λαμπρος εντοπιος πολιτευτης

Ένας πολιτευτής της Ροδόπης, σοβαρός κατά άλλα, αφού ήπιε «δυο θάλασσες» ποτά και δεν έβλεπε τη μύτη του, δίνοντας το καλό παράδειγμα στην παρέα του, ανέβηκε στο αμάξι του έτσι «στουπί» όπως ήταν, για να πάει σπίτι του, όσο κι αν τον παρακάλεσε η παρέα του να μην πάρει το αμάξι. Δυστυχώς το κακό δεν άργησε να γίνει. Χτυπάει ένα άλλο ακριβό αμάξι ενός συμπολίτη μας και την κοπάνισε το ανθρωπάκι και έφυγε. Μήπως ήξερε τι έκανε από το μεθύσι;
 
Ο παθών επειδή δεν ήθελε μπλεξίματα και φασαρίες, και αφού πρώτα έμαθε ποιος τον «κοπάνισε» περίμενε μήπως και πάει από μόνος του και του πει…
 
-Ξέρεις ρε παλικάρι, το και το, εγώ είμαι ο φοβερός και τρομερός πολιτικός που κοπάνισα το αμάξι σου. Μάταια όμως.
 
Την τρίτη-τέταρτη όμως ημέρα αφού ξεμέθυσε (ναι, τόσο έκανε να ξεμεθύσει), και αφού πληροφορήθηκε ότι ήξερε ο παθών ποιος ήταν ο δράστης, και για να αποφύγει τυχόν σκάνδαλο, πήρε τηλέφωνο και ανέλαβε την ευθύνη και το κόστος της επιδιόρθωσης του αυτοκίνητου του.
 
Ο παθών αφού τον στόλισε κατάλληλα με διαφορά «γαλλικά» και γνωρίζοντας ότι τρέμει ο άλλος τη δημοσιοποίηση του γεγονότος έκανε το αυτοκίνητο του πιο καινούργιο και από καινούργιο!!! Και έτσι ο πολιτικάντης της «πλάκας» πλήρωσε πολύ ακριβά το πάθος του για το ποτό, το οποίο βέβαια είναι ο μόνιμος σύντροφός του τα βράδια. 

Να πάψει η Ελλάδα να είναι πανευρωπαϊκά πρωταθλήτρια τροχαίων ατυχημάτων


Εγώ προσωπικά δεν έχω να γράψω κάτι για τον χαμό του λαϊκού τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. Καλό παιδί, καλός μουσικός, καλός τραγουδιστής για όποιον τον άρεσε. Λυπάμαι για τον θάνατό του και για τον ακρωτηριασμό της συνεπιβάτιδός του, όπως λυπάμαι για τους δεκάδες, εκατοντάδες ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους και την σωματική τους ακεραιότητα κάθε χρόνο. Και ας μην είναι φίρμες στην χώρα μας.
 
Πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα αυτό, γιατί δεν μας περισσεύουν άνθρωποι στην Ελλάδα για να τους θυσιάζουμε στην άσφαλτο. Όλοι ξέρουμε ότι κάθε χρόνο χάνεται ένα μεγάλο χωριό στο βωμό του αλκοόλ, της ανευθυνότητας, της «μαγκιάς», και της ταχύτητας.
 
Αυτό που έχω να πω είναι ότι όποιος οδηγεί πιωμένος και τρέχει με υπερβολικές ταχύτητες, είναι ανεύθυνος. Διότι δεν θέτει μόνο τον εαυτό του σε κίνδυνο αλλά και τις ζωές των συνανθρώπων του, είτε συνεπιβάτες του είτε αμέριμνους στο δρόμο που δεν του φταίνε σε τίποτα.
 
Γι’ αυτούς τους οδηγούς πρέπει να υπάρχουν πολύ αυστηρές ποινές. Και πρέπει να συνεχισθεί εντατικά η εκπαίδευση όλων των πολιτών για να μην είναι η Ελλάδα πρωταθλήτρια τροχαίων ατυχημάτων πανευρωπαϊκά. Το γεγονός αυτό και μόνο καταδεικνύει πόσο πρωτόγονη παραμένει η ελληνική κοινωνία. Με τη σκέψη και τη βεβαιότητα ότι εμείς είμαστε οι «σοφεράντζες» που ξέρουμε τα πάντα, πατάμε γκάζι και όποιον πάρει ο χάρος, αφού σε μάς είναι αδύνατον να συμβεί κάτι κακό… Δυστυχώς… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.