Κυβερνητικη αδιαφορια

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση Καραμανλή επιδεικνύει ανευθυνότητα. Προωθεί κατά τα λεγόμενά της την επίλυση του ασφαλιστικού και το μόνο που δεν κάνει είναι να αντιμετωπίσει το θέμα. Εν αντιθέσει, στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη.

Εδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή δεν έχει κάνει τίποτα για να λύσει το πρόβλημα. Το ύψος της εισφοροδιαφυγής όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αντίθετα αυξήθηκε. Και αγνοώντας προκλητικά τον νόμο και τις υποχρεώσεις της, η κυβέρνηση έχει φτάσει να οφείλει στα Ταμεία περί τα 10 δις ευρώ.

Η κυβερνητική αδιαφορία είναι εκείνη που εξωθεί σε αδιέξοδα τα ασθενή Ταμεία και υποχρεώνει κάποια απ’ αυτά να καταφεύγουν σε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων τους για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, η κυβέρνηση στρέφεται εναντίον υγιών Ταμείων με στόχο «να βάλει χέρι» στα αποθεματικά τους και, από την άλλη, να στρέψει τον μεγάλο όγκο των ασφαλισμένων σε βάρος των θεωρούμενων προνομιούχων.

Ειδικά στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και είναι βέβαιο ότι θα θερίσει θύελλες. Ιδιαίτερα όταν η ίδια επιδιώκει και καλλιεργεί την κοινωνική αναταραχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.