Κυβερνηση και Τραπεζιτες

Εξαιρετικά προκλητική η δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και διευθύνoντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Τ. Αράπογλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ότι ο κάθε τραπεζοϋπάλληλος κοστίζει το χρόνο 50.000 ευρώ. Ερμηνευόμενο αυτό αποτελεί ομολογία ότι το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τη μη προσέλευση των έξι Τραπεζών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας έχει ως στόχο την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Το γεγονός ότι αυτή η δήλωση έγινε μπροστά σε κυβερνητικά στελέχη ανατρέπει τους ισχυρισμούς του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη ότι δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Είναι και μάλιστα δείχνει ότι κυβέρνηση και τραπεζίτες συμβαδίζουν στις απόψεις ως προς το συγκεκριμένο θέμα.

Βέβαια είναι φυσικό το γεγονός ότι ο κ. Αράπογλου ξέχασε να αναφερθεί στα κέρδη των Τραπεζών και στο στόχο τους που αφορά στην αύξησή τους με την κατάργηση της κλαδικής σύμβασης.

Σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν ανοχή. Πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις προκλήσεις των τραπεζιτών και της κυβέρνησης. Να υπερασπιστούν τις συμβάσεις και να διεκδικήσουν και νέες κατακτήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.