Κυβερνηση και ΑΤΕ απαξιωνουν τους εργαζομενους

Εξαιρούνται από τη ρύθμιση των χρεών της ΕΑΣ Ροδόπης οι εργαζόμενοι σε αυτήν με αποτέλεσμα οργή και αγανάκτηση να επικρατεί από την πλευρά τους. Από την άλλη στην γειτονική Ξάνθη μετά από το κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων ένα ακόμη εργοστάσιο, η πάλαι ποτέ κραταιά ΕΒΖ δείχνει να πνέει τα λοίσθια, εφόσον η απόφαση για μετατροπή της σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης, εδώ και τρία χρόνια δεν φαίνεται να περπατά.

Κυβέρνηση και ΑΤΕ απαξιώνουν και εμπαίζουν τους εργαζόμενους, εφόσον εδώ και χρόνια και στις δύο περιπτώσεις υπόσχονται και τίποτα δεν γίνεται. Το αδιέξοδο παραμένει και τα προβλήματα είναι υπαρκτά με την Κυβέρνηση να συνεχίζει να αδιαφορεί για το μέλλον και τη λειτουργία τόσο των δύο φορέων όσο και για το μέλλον των εργαζομένων.

Λόγια αέρα οι κατά καιρούς υποσχέσεις παρόλο που τόσο η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης όσο και η ΕΑΣ Ροδόπης στηρίζουν κατά ένα μεγάλο μέρος την οικονομία της περιοχής. Είναι απαράδεκτο οι δύο αυτοί φορείς, που αναπτύχθηκαν σε δύσκολες περιόδους με τον ιδρώτα και τη δουλειά των αγροτών και των εργαζομένων, να έχουν φθάσει σε αυτή την κατάσταση.

Από την άλλη η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας ενδιαφέρεται μόνο για την κερδοφορία της και αδιαφορεί για το εισόδημα των εργαζομένων. Μέχρι σήμερα η πολιτική της ΑΤΕ καταστρέφει την τοπική οικονομία, υποβαθμίζει το εισόδημα των εργαζομένων αλλά και του παραγωγού, απαξιώνει τις δύο επιχειρήσεις.

Σαφώς, αυτή η πολιτική προέρχεται από μια αντίληψη που διακατέχει εδώ και καιρό την κυβέρνηση, που χρησιμοποιεί την ΑΤΕ ουσιαστικά σύμφωνα με τις επιλογές της, που δεν έχουν καμιά σχέση με την προστασία των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΑΤΕ οφείλουν να αναλάβουν όμως το σύνολο των ευθυνών που τους αναλογούν και να λάβουν άμεσα μέτρα για την εξυγίανση των εταιρειών, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας έτσι ώστε να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να δοθεί προοπτική στην αγροτική ύπαιθρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.