Κρεσεντο βιας

Δεν έφτανε η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας που βυθίζει τη χώρα σε μια λιτότητα που κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει και που δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στους Έλληνες, ήρθαν και τα τελευταία κρούσματα βίας για να τα μεγαλώσουν.

Τέτοια κατάσταση είναι η αλήθεια ότι η Ελλάδα είχε να βιώσει εδώ και δεκαετίες. Και το χειρότερο είναι ότι όλα δείχνουν ότι οι αρμόδιοι δεν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ή έστω να δημιουργήσει την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει.

Κρεσέντο βίας τις τελευταίες ημέρες με τα χτυπήματα να πυκνώνουν χρονικά. Όλα δείχνουν ότι το νέο κύμα βίας που έχει ξεσπάσει στη χώρα μας έχει μεταλλαχθεί και καμία σχέση δεν έχει με αυτό της 17 Νοέμβρη, που είχε ένα πολιτικό υπόβαθρο. Η νέα βία έχει διαφορετικό τρόπο δράσης και διαφορετικό λόγο αν κρίνει κανείς από τις προκηρύξεις.

Αν κανείς κρίνει τα γεγονότα θα δει ότι η νέα μορφή βίας μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο αιματηρή από την παλιά, και κυρίως ανησυχεί το ότι στρέφεται εναντίον προσώπων. Τελευταίο παράδειγμα ο καθηγητής κ. Πανούσης.

Τέτοιες ενέργειες διαμορφώνουν κλίμα τρόμου και ως εκ τούτου σε μεγάλο βαθμό ακυρώνουν στην πράξη το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Ακριβώς γι’ αυτό δεν είναι απλώς μία αυθαίρετη έμπρακτη αποδοκιμασία κάποιων απόψεων. Είναι μία βαθύτατα αντιδημοκρατική ενέργεια, που δεν νομιμοποιείται από καμία αντιεξουσιαστική ιδεολογία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.