Κι ομως το Ελληνικο Κοινοβουλιο εχει ιστορια

Επειδή κανείς πολίτης δεν περιμένει ούτε προκοπή ούτε άσπρη ημέρα από το μεγαλύτερο μέρος των 300 της Βουλής, πιστεύω ότι δεν χάθηκε ο κόσμος αν οι περισσότεροι μετακομίσουν στη λαχαναγορά, εκεί θα μάθουν (πόσο πάει το βύσσινο) που τους ταιριάζει καλύτερα, ώστε να μην μολύνουν τα έδρανα που κάθισαν πρόσωπα με πραγματική πολιτική βαρύτητα, σοβαρότητα και ιστορία, πριν από αυτούς….
 
Γιατί η Βουλή έχει ιστορία και απαιτεί σεβασμό. Γιατί δεν είναι ούτε η Βουλή των βουλευτών ούτε η Βουλή των εκλεγμένων. Είναι η Βουλή των Ελλήνων. Είναι η Βουλή που εκπροσωπούνται οι Έλληνες ψηφοφόροι.
 
Δεν είναι ούτε τα Εξάρχεια της Αθήνας. Ούτε τα Λαδάδικα της Σαλονίκης. Ούτε εκλογικά κέντρα που μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι του κατέβει. Δεν είναι ούτε καν χώρος επίδειξης ακόμη και της ανικανότητας του Βουλευτή.!!! Για τον λόγο αυτό όσοι αντιλαμβάνονται την ανεπάρκειά τους και τις τεράστιες ελλείψεις και γνωρίζουν ότι απλώς έτυχε να βρεθούν στην Βουλή ως ευνοούμενοι των κομμάτων καλύτερα είναι να μην ανοίγουν το στόμα τους.
 
Οι ψηφοφόροι και σήμερα θεατές της Βουλής ξέρουν πολύ καλά τι βλακεία κάνανε (όσοι την κάνανε) όταν εκτελούσαν κομματικές εντολές να ψηφίσουν για συγκεκριμένους λόγους ανίκανα συγκεκριμένα πρόσωπα που το μόνο τους μέλημα είναι ο προσωπικός τους πλουτισμός!!! 

Ας’ τους να λένε!!!

-Μιλάνε πίσω από την πλάτη μας; Σημαίνει ότι είμαστε πιο μπροστά!!!
-Σχολιάζουν τη ζωή μας; Απλά είναι πιο ενδιαφέρουσα από τη δική τους!!!
-Προσπαθούν να βρουν μειονεκτήματά μας; Σημαίνει ότι ζηλεύουν!!!
-Μας κατηγορούν; Είναι γιατί δεν μπορούν να μας φτάσουν!!!
-Μας μισούν; Ε!!! Ναι…. Είναι γιατί είναι φτηνοί!!!
-Προσπαθούν να μας μειώσουν; Δεν πειράζει το διαμάντι και στη λάσπη να το ρίξεις πάλι θα γυαλίζει!!!
Γι’ αυτό μην ασχολείστε και δίνετε σημασία σε μηδενικά, τα κάνετε νούμερα!!! Μην ασχολείστε και δίνετε σημασία σε ανύπαρκτους, τους κάνετε υπαρκτούς!!! 

Αξίες και έννοιες που έχουν χάσει το νόημά τους

Δεν είναι τυχαίο ότι λέξεις όπως καθήκον, φιλότιμο, φόβος, ντροπή, σεβασμός, δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Γιατί; Γιατί έχουν ατονήσει οι αντίστοιχες έννοιες. Στη θέση τους ακούγονται η λαμογιά, η κομπίνα, η λούφα, το βόλεμα, η ξεδιαντροπιά.
 
Γιατί αυτές οι έννοιες έχουν επικρατήσει σε μια κοινωνία, η οποία επί δεκαετίες ολόκληρες πλούτισε χάρις στην ανυπολόγιστη βοήθεια των ευρωπαίων εταίρων μας, στον χωρίς όρια δανεισμό, στις αγροτικές επιδοτήσεις, στα διάφορα πακέτα Ντελόρ, στα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα κλπ.
 
Όλα αυτά τα χρήματα «φαγώθηκαν» στους διορισμούς δημοσίων υπαλλήλων, στα πολλά επιδόματα τους, σε πρόωρες συντάξεις, σε «μαϊμού» αναπηρικές επιδοτήσεις, σε επιχορηγήσεις διαφόρων επιτηδείων, στη διαφθορά των ανήθικων συνδικαλιστών.
 
Και τώρα, που οι δανειστές μας ζητούν τα λεφτά τους πίσω, διαπιστώνουμε ότι δεν τα έχουμε πού να τα βρούμε αφού τα κατασπαταλήσαμε αλόγιστα. Τα σπαταλήσαμε επί δεκαετίες σε προϊόντα που δεν τα χρειαζόμαστε αλλά τα καταναλώναμε για να κάνουμε φιγούρα στον γείτονα, τον συγγενή, τον γνωστό ή τον φίλο. Γιατί δεν υπάρχει μέρος (κυρως εξωτερικό) που δεν το έχουμε επισκεφτεί…
 
Γι’ αυτό, επειδή η κατάρρευση είναι κυρίως ηθική κι αξιακή, στη χώρα όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, η κατάρρευση στην οικονομία κι η χρεοκοπία πολύ φοβάμαι ότι είναι αναπόφευκτη. Γιατί δεν υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες, ούτε από τον πολιτικό κόσμο, ούτε από τη δικαιοσύνη, ούτε από τον όποιον εναπομείναντα πνευματικό κόσμο, που θα μπορούσε να αντιδράσει και να προσφέρει όραμα και προοπτική σε μια κοινωνία, που παραπαίει και δεν αντιλαμβάνεται τι της συμβαίνει.
 
ΦΟΒΑΜΑΙ ότι όταν το καταλάβουμε θα είναι πολύ αργά!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.