Καζανι που βραζει η Ευρωπη

Καζάνι που βράζει η Ευρώπη για μια ακόμη φορά με αιτία βέβαια το αποτέλεσμα των εκλογών στην γειτονική μας Ιταλία. Διαφαινόμενες εκρήξεις πυροδοτούνται με το ενδεχόμενο επανεκλογής του Μπερλουσκόνι στη θέση του πρωθυπουργού της Ιταλικής Δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών θα γίνονταν γνωστό αργά χθες το βράδυ όλοι όμως μιλούσαν για αύξηση της δύναμης του Μπερλουσκόνι γεγονός που μόνο αισιοδοξία δεν μπορεί να δημιουργεί για το μέλλον της γηραιάς Ηπείρου και κυρίως τη στιγμή αυτή με τη δεδομένη οικονομική και κοινωνική κατάσταση.

Τα σημάδια ήταν ήδη ορατά εφόσον από το πρωί της Δευτέρας οι αγορές κινούνταν νευρικά δίνοντας με αυτό τον τρόπο την εικόνα του ρίσκο από πλευράς Ιταλών σε περίπτωση επανεκλογής του Καβαλιέρε.

Από την άλλη η υποβάθμιση μετά από πολλά χρόνια της της Βρετανίας από τη Moody’s, διαγράφουν ένα επικίνδυνο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό στην Ευρώπη, η οποία σημειωτέον ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε δεινή θέση.

Η ατμόσφαιρα στις αγορές μυρίζει μπαρούτι, καθώς η πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης που έχει επιβάλλει η Γερμανία βασίζεται στην επιφανειακή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζει σήμερα η Ευρώπη.

Τα όργανα που έχουν επιφορτιστεί την αντιμετώπιση της κρίση όπως η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσεγγίζουν το θέμα τελείως διαφορετικά το καθένα από την σκοπιά που επιθυμεί ενώ από την άλλη οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης αδυνατούν ή δεν θέλουν να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα της Ένωσης. Όλα αυτά δημιουργούν μια κατάσταση έτοιμη να εκραγεί και κανείς δεν γνωρίζει τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.