Κατακριτεα αλλα ισως οχι ανεξηγητη

Της έκδοσης

Μπορεί η περίπτωση της πλατείας Διονύσου στην Κομοτηνή με την κατασκευή της τσιμεντένιας ράμπας που θα διευκόλυνε το παρκάρισμα πάνω στην πλατεία να έκανε το γύρο του διαδικτύου με ποικίλα σχόλια αποδοκιμασίας, ωστόσο αυτό που δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας να σχολιάζεται είναι η κατάσταση της πλατείας.
 
Δεν λέμε, κατακριτέα πέρα ως πέρα η πρωτοβουλία του αγνώστων στοιχείων συμπολίτη μας, όμως και η εν λόγω πλατεία κάθε άλλο πλατεία θυμίζει.
 
Και τούτο το λέμε διότι πολλές φορές η «ευταξία» του χώρου λειτουργεί αποτρεπτικά στην εμφάνιση τέτοιου είδους συμπεριφορών. Όταν ένας χώρος είναι όμορφος αισθητικά και φροντισμένος σίγουρα σε κάνει να το σκεφτείς δύο φορές για να κάνεις το «καπρίτσιο» σου, αντίθετα αν είναι παρατημένος τότε ευκολότερα αποφασίζεις να χειροτερέψεις την κατάσταση.
 
Και για να το επαναλάβουμε, η «πρωτοβουλία» του συμπολίτη μας είναι κατακριτέα, όμως αυτό που λέμε είναι ότι ίσως να μην είναι και τόσο ανεξήγητη και ίσως την περίοδο που διανύουμε θα πρέπει να προβληματίσει τους έχοντες την αρμοδιότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.