Καλυτερο το προλαμβανειν παρα το θεραπευειν

Της Έκδοσης

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν στα νέα των δύο κρουσμάτων στην περιφέρεια του Δήμου, κάτι το οποίο δεν έχουμε δει πολύ σε αυτή την κρίση του κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Έτσι και πήρε την πρωτοβουλία να κάνει ενημέρωση για το ζήτημα, κάτι το οποίο έλειψε σε άλλες περιπτώσεις, αλλά και να τονίσει την ανάγκη να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι των οικισμών της περιοχής στους ελέγχους που ξεκινούν από σήμερα.

Επίσης με την κατάσταση να εξελίσσεται, ήρθε το απόγευμα της Τρίτης σε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας από τον οποίο ζήτησε τη λήψη άμεσων και κάθετων μέτρων για τον οικισμό Αγιάσματος, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Και παρόλο που δεν είχαν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια, μόλις εντοπίστηκε το πρόβλημα, να ελεγχθεί, χωρίς φοβικότητες, είναι σημαντικό, και ένα παράδειγμα που θα έπρεπε να ακολουθηθεί και από άλλους.

Γιατί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε συλλογικά ως κοινωνία αυτές τις ημέρες της χαλάρωσης των μέτρων, ήταν η έλλειψη επίσημης πληροφόρησης, που με τη σειρά της έφερνε τον φόβο, το κουτσομπολιό και εν τέλει, όπως είχαμε προειδοποιήσει, την ανθρωποφαγία.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.