Καλη προεκλογικη χρονια

Της έκδοσης

Στις 8 και 15 Οκτωβρίου του 2023, σε έναν χρόνο παρά κάτι πλέον από τώρα δηλαδή, θα λάβουν χώρα οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, των οποίων θα προηγηθούν σίγουρα οι εθνικές.

Και εκεί που λέγαμε ότι τουλάχιστον σε επίπεδο Ροδόπης το θερμόμετρο παραμένει σε επίπεδα χαμηλά, φαίνεται πως σιγά σιγά το ενδιαφέρον και οι παρασκηνιακές, μέχρι στιγμής, κινήσεις αναθερμαίνεται.

Και αν στις αυτοδιοικητικές τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και Δήμων δεν αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις, ως προς τα πρόσωπα των υποψηφίων, καθότι οι βασικοί διεκδικητές, πέραν των όποιων εκπλήξεων όπως είπαμε, έχουν κάνει σαφή την παρουσία και την υποψηφιότητά τους. Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ βέβαια μένει να δούμε ποιος αναμένεται να καλύψει το «κενό» του Κωστή Σιμιτσή ασχέτως χρίσματος ή μη από πλευράς του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, και αυτό καθότι η φημολογία που θέλει υποψήφιο των πρώην δήμαρχο Κομοτηνής κ.Γιώργο Πετρίδη, προς το παρόν παραμένει ως τέτοια.

Το ίδιο ισχύει  και με τους βασικούς διεκδικητές των τεσσάρων Δήμων της Ροδόπης που φαίνεται ότι και εκεί θα δούμε πρόσωπα γνώριμα, σε κάποιες δε των περιπτώσεων φημολογούνται πιθανές «μεταγραφές» από τον δεύτερο βαθμό στον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης, που και αυτό μένει να διαφανεί.

Ως προς τις εθνικές επίσης θεωρούνται δεδομένες οι υποψηφιότητες των εν ενεργεία βουλευτών και από εκεί και ύστερα όπως είπε προσφάτως μιλώντας στον «ΠτΘ» ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, αν και το προσδιόρισε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, «πεδίο δόξης λαμπρό» για φερέλπιδες βουλευτές. Με αρκετούς βέβαια να εκφράζουν αμφιβολίες ως προς την ευκολία ή μη, του εγχειρήματος της αλλαγής κάποιού εκ των τριών προσώπων που αυτή τη στιγμή μας εκπροσωπούν.

Η νηνεμία πάντως του προηγούμενου διαστήματος, σε δημόσιο πάντα επίπεδο, φαίνεται πως σιγά σιγά αποκαθίσταται με δηλώσεις και εμφανίσεις γεμάτες νόημα και ουσία και μάλιστα σε χρόνο τέτοιο που φαίνεται ότι θα είναι επαρκής τουλάχιστον ως προς την ανάπτυξη και επικοινώνηση μιας κάποιας ατζέντας.

Έτοιμοι ή όχι … Καλή μας προεκλογική χρονιά!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.