Καλη χρονια με ενα νεο ξεκινημα μακρια απο καθε φθοροποιο ιο

Καλή Χρονιά, μια νέα αρχή

Ιδιαίτερη η φετινή περίοδος Χριστουγέννων Πρωτοχρονιάς Θεοφανίων σημαδεύτηκε από την παρουσία της πρωτοφανούς δοκιμασίας με τις παγκόσμιες διαστάσεις.

Μια περίοδος που κλείνει, όπως κάθε χρόνο με το κήρυγμα του Ιωάννη του Προδρόμου, επίκαιρο όμως ιδιαίτερα τώρα, «Μετανοείτε», να μας καλεί σε αναθεώρηση, ανασκόπηση, ουσιαστική και αληθινή αλλαγή.

Μια νέα χρονιά ανατέλλει, μια ευκαιρία για μια νέα αρχή σηματοδοτείται.

Να θεραπευτούμε από τον θανατηφόρο ιό αλλά και με την αλλαγή πορείας, την μετάνοια, την αλλαγή στάσης μας απέναντι στην καθημερινή διαχείριση του χρόνου μας, να προστατευτούμε και από κάθε φθοροποιό στοιχείο, «ιό», της ύπαρξής μας.

Καιρός για μια νέα αρχή, πάντα « με την βοήθεια Θεού», προφέροντας αυτή την μικρή πρόταση που πάντα υπήρξε το στήριγμά μας στην ως τώρα πορεία μας ως έθνους, αλλά που σήμερα, χωρίς να παραβλέπουμε τις φιλότιμες προσπάθειες των επιστημόνων, φαίνεται να ακυρώσαμε και μαζί της την παρουσία του Θεού στη ζωή μας.

Πάνω από όλα η υγεία, ευχή μας η καλή πορεία αυτού του πολύτιμου αγαθού. Όμως δεν καλύπτει την όλη υπόστασή μας και τις ανάγκες της ανθρώπινης οντότητάς μας. Ο Μέγας Βασίλειος, που πρόσφατα γιορτάσαμε, μας παροτρύνει «εις το πρόσεχε σ εαυτώ», ακόμη πληρέστερο του πάνω από όλα η υγεία. Μας προτρέπει να εξετάζουμε τον εαυτό μας πάντα με γνώμονα τις ανώτερες αρετές, εκείνες που προάγουν, ενισχύουν τον άνθρωπο. Από την μακραίωνη παράδοσή μας και από την αρχαιότητα ακόμη έχουμε διδαχθεί ότι όταν εξαιρούμε από την ζωή μας τον Θεό, τότε συρρικνώνουμε και τον άνθρωπο, αφού τον καταργούμε σαν «εικόνα και καλό ομοίωμα Θεού». Ο «Λόγος σαρξ εγένετο» και ο Θεός έγινε άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός, μας θύμισε πρόσφατα η γιορτή των Χριστουγέννων, επισημαίνοντας τις πολλές και μεγάλες ωφέλειες της γέννησης του Χριστού για τον άνθρωπο.

Στο χέρι μας είναι στην ανατολή της νέας χρονιάς να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, εμβαθύνοντας στα μηνύματα του δωδεκαημέρου που διανύσαμε και με την βοήθεια του Θεού, να τιμήσουμε τον ανώτερο προορισμό μας.

Καλή Χρονιά «με υγεία και ευλογία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.