Καλα το υδατοδρομιο, απο υδροπλανα τι γινεται;

Της Έκδοσης

Μαρίνα υδροπλάνων εντός της Βιστωνίδας, για την στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης τόσο της Ξάνθης όσο και της Ροδόπης, ζητά ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ξάνθης, με επιστολή του στον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο.

Ως ιδέα, δεν είναι κακή, μιας και όπως τονίζουν και οι ίδιοι, και οι δύο Περιφερειακές Ενότητες δεν έχουν αεροδρόμιο, παρόλο που, κατά την ταπεινή μας άποψη, μάλλον θα προσκρούσει στο θέμα της προστατευόμενης ζώνης, και κυρίως των πουλιών που ζουν στη λίμνη.

Πέρα των ζητημάτων χωροθέτησης όμως, θα πρέπει να εξερευνηθεί το ζήτημα, ίσως στους παρακείμενους λιμένες.

Άλλωστε στα τέλη του 2020, το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) για την εκπόνηση μελετών, μία εκ των οποίων είναι η μελέτη ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου στο Λιμάνι του Πόρτο Λάγος.

Μέσω αυτού μπορεί να δημιουργηθεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, και δυνατότητες επένδυσης, αν όμως όντως υπάρξει ενδιαφέρον για δρομολόγια.

Ας μην ξεχνάμε πως το ζήτημα της λειτουργίας εταιρειών που θα κάνουν δρομολόγια με υδροπλάνα, έχει μια ιστορία πλέον σχεδόν μιας δεκαετίας, αλλά δυστυχώς ακόμα, δεν έχουμε δει ούτε έλικα.

Ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά πάντα κάτι καθυστερεί, και κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως μπορεί να λειτουργήσει, να κρίνουμε τον όγκο των τουριστών που μπορούν να μετακινηθούν με αυτό τον τρόπο, αλλά και τις δυνατότητες σύνδεσης συγκεκριμένων περιοχών με συγκεκριμένα σημεία, ίσως και εντός της Ροδόπης.

Ίσως θα έπρεπε να ζητήσουμε από τον Περιφερειάρχη να πιέσει την κυβέρνηση ώστε να λειτουργήσουν υδροπλάνα στη χώρα μας, και παράλληλα, θα δούμε για τις μαρίνες…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.