Καλα που δεν θα αυξανονταν οι εισακτεοι στις Νομικες…

Της έκδοσης

6%. Αυτή είναι η αύξηση των εισακτέων στις τρείς Νομικές της χώρας για το 2018, η οποία συνάδει λίγο πολύ με τον μέσο όρο της αύξησης σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της χώρας. Να θυμίσουμε πως ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου φέρεται να είχε δηλώσει προς τους φορείς της περιοχής μας, όταν τον είχαν επισκεφτεί για να δηλώσουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο ίδρυσης Τέταρτης Νομικής Σχολής, ότι δεν θα αυξηθούν οι θέσεις των εισακτέων με την ίδρυση της νέας Νομικής.
 
Τώρα εμείς δεν είμαστε επιστημονολόγοι, όπως οι μαθητές του κ. Γαβρόγλου, αλλά 73 φοιτητές παραπάνω μέσα σε μία χρονιά, μάλλον σαν αύξηση μας φαίνεται.
 
Έτσι δίνεται και ευκαιρία στο Υπουργείο να αιτιολογήσει την ίδρυση νέας Νομικής, όσο και άλλων σχολών που φτιάχνει ή υπόσχεται με ραγδαίο ρυθμό ο Υπουργός σε όλη την Ελλάδα.
 
Άλλωστε η αύξηση των εισακτέων στις πανεπιστημιακές σχολές έγινε με «αυστηρά» παιδαγωγικά κριτήρια, μιας και φαίνεται ότι κάποιος τις έβαλε κάτω και αύξησε τους εισακτέους είτε κατά 6, είτε κατά 12%, ανάλογα και το κέφι, ώστε να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι, ίσως και να διατηρηθεί και η περιβόητη ακαδημαϊκότητα που βρίσκεται τόσο κοντά στην καρδιά του Υπουργείου.
 
Μοναδική εξαίρεση, πέρα των εκκλησιαστικών σχολών που έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες, αποτελούν μυστηριωδώς οι ιατρικές σχολές, στις οποίες δεν υπάρχει καμία αύξηση. Φαίνεται η γενναιοδωρία του Υπουργείου τέλειωσε πριν φτάσει στις Ιατρικές ή απλώς εκεί η πίεση απέδωσε.
 
ΥΓ1: «Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να ενθαρρύνουμε συνέργειες ανάμεσα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, τις Σέρρες και την Καβάλα». Τάδε έφη Γαβρόγλου, στον ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Θεσσαλονίκης, όταν ρωτήθηκε για τις συνενώσεις Πανεπιστημίων-ΤΕΙ. Με τις υγείες μας…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.