Καιρος φερνει τα λαχανα, καιρος και τις εκθεσεις

Της έκδοσης

Τα εγκαίνια της 28ης Διεθνούς Έκθεσης «KAVALAEXPO 2022» θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης» στη Ν.Καρβάλη, η οποία στοχεύει, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, την προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Σε αυτό το σημείο συνήθως ξεκινά η γκρίνια για το γεγονός ότι ενώ παντού δραστηριοποιούνται, στην Κομοτηνή και την Ροδόπη βρισκόμαστε σε μια φάση ύπνωσης, μιας και δεν προχωρά ούτε η έκθεση Θράκη (ή Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, πείτε την όπως θέλετε, δεν θα αλλάξει και τίποτα) ούτε κάποια άλλη, έστω με πρωτοβουλία αποκλειστικά των τοπικών Επιμελητηρίων, που θα μπορέσει να την υποκαταστήσει.

Επειδή όμως δεν θέλουμε να είμαστε γκρινιάρηδες, παρά τα φαινόμενα, δεν θα επεκταθούμε. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην έκθεση, και αν κάποιος από τους τοπικούς ταγούς χάσει το δρόμο του προς τα εκεί, ιδίως αυτοί που διαχειρίστηκαν στο παρελθόν τις τύχες της τοπικής έκθεσης, να εμπνευστούν να κάνουν κάτι που θα έχει διάρκεια και προς τα εδώ.

Γιατί λέμε να έχει διάρκεια; Εκλογές έρχονται, και συνήθως η προσέγγισή τους κάνει το κοιμώμενο τέρας της τοπικής απάθειας να έχει όνειρα που το ανησυχούν, και να κουνιέται κάπως μέσα στο λήθαργό του, κινήσεις που και εμείς στο παρελθόν έχουμε παρεξηγήσει ως ξύπνημα.

Έτσι και τώρα μπορεί να υπάρξει ακόμα μια επανεκκίνηση, κοντά στις τόσες άλλες, για την Έκθεση, αλλά θα μας συγχωρήσετε αν κρατάμε μικρό καλάθι, μιας και έχουμε δει το άνωθεν τέρας να αναπαύεται ξανά αφού περάσουν οι εκλογές, και επανέλθει στην ησυχία του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.