Καιροι, ομοιοτροπως διεθνως, για τους λαους δυσκολοι

Ή «ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα» για την προοδευτική παράταξη

Η προχθεσινή βραδιά μας χάρισε ένα ακόμη αναμενόμενο για πολλούς εκλογικό αποτέλεσμα που μπορεί να αξιολογηθεί ποικιλοτρόπως, και έτσι και θα αξιολογηθεί.

Ας ξεκινήσουμε όμως πρώτα με τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας που μπορούν να συνοψισθούν στα εξής:

1ον) Τη μεγάλη ΝΙΚΗ της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

2ον) Τη συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  σε μικρό χρονικό διάστημα

3ον ) Την αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

4ον)Την  μη εισαγωγή του ΜΕΡΑ 25, αλλά

5ον) την εισαγωγή της Ελληνικής λύσης στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Και τώρα η δική μας αξιολόγηση, η οποία θεωρεί το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου μείζονος σημασίας για τη μετέπειτα πορεία της χώρας. Για τους εξής λόγους:

Α. Γιατί μοιάζει να επαναφέρει και να εμπεδώνει στο πολιτικό γίγνεσθαι την ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ άνευ όρων με τον αποκλειστικό μάλιστα εκείνο τρόπο που κυβερνήθηκε μεταπολεμικά η Ελλάδα, όπου ο νοικοκύρης –ο Γιάννης, κατά την παροιμία– και έπινε και κερνούσε ο ίδιος. Φυσικά άλλες οι εποχές σήμερα, αλλά με τον ίδιο τρόπο ο νεοφιλευθερισμός που εκπροσωπείται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη χώρα είναι κατακυρίαρχος πλέον στον κόσμο, ως η μοναδική ιδεολογική και πολιτική πρόταση.

Β. Μεγάλη, στην πράξη, ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, με μεγαλύτερης αξίας  την αγνόηση ζητημάτων ποιότητας της δημοκρατίας,  παρά τη θεσμική τους δόμηση και καταξίωσή τους στις  άλλες  δυτικές κοινωνίες όπου λειτουργούν και υφίστανται ως αυτονόητες. 

Αγνοήθηκαν έτσι πλήρως ζητήματα όπως:

-η αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στη χώρα με την καταβαράθρωση του εκλογικού συστήματος της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ,  η οποία μπορεί να έχει αποτελέσματα και να ευσταθεί στο μεγαλύτερο μέρος των δυτικών δημοκρατιών, αλλά, όπως μας λένε κόμματα και διανοούμενοι καθοδηγητές της ελληνικής κοινής γνώμης, είναι πλήρως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για τη χώρα μας, η οποία αρέσκεται στις δυναστικές ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΕΣ 

-εκείνα των ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ με παράνομα λογισμικά προσώπων,  που πλήττουν και καταβαραθρώνουν την έννοια της αυτόβουλης και προσωπικής  ευθύνης που οφείλει να διακρίνει τους πολιτικούς, έτσι ώστε να μην υπάρχει ανάγκη να τους παρακολουθεί το ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΤΙ ΘΕΟΥ-ΗΓΕΜΟΝΑ

-το σημαντικότερο αγνοήθηκαν από τον ίδιο τον λαό, πάγια αιτήματά του, όπως Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, η οποία  όταν υφίσταται δεν θεωρεί ευεργετική πολιτική τη διανομή κουπονιών για τη διασφάλιση της επιβίωσης. Όπως αγνοήθηκαν, επίσης, οι πραγματικές εικόνες παρακμής του δημόσιου συστήματος υγείας, της εκπαίδευσης κ.ά.  

Με βάση τα προαναφερθέντα και την αίσθηση της πλήρους επικράτησης ΜΙΑΣ SUI GENERIS ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο λεγόμενος προοδευτικός χώρος εδώ στην Ελλάδα όπου ανθίζουν τα γκαρσόνια και η δημόσια περιουσία έχει προ πολλού εκποιηθεί,

κάθε κόμμα  που θεωρεί ότι ανήκει στην προοδευτική παράταξη και υπηρετεί τη σοσιαλδημοκρατία ‒ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κυρίως δηλαδή και όποιο άλλο κόμμα συμπεριλαμβάνει εαυτό στην προοδευτική παράταξη και μπορεί να διαλέγεται χωρίς παπικές συμπεριφορές‒ οφείλουν να επεξεργαστούν, αν τελικά αυτό είναι ΕΦΙΚΤΟ, μια ΔΙΑΚΡΙΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, με τον ΛΑΟ ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, το γενικευμένο μοντέλο λειτουργίας υπενθύμισε από τους χρόνους της μεταπολίτευσης και μετά ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου.

Γιατί είναι κρίμα να είμαστε μια από τις παραδοσιακά λεγόμενες δημοκρατικές χώρες, στην οποία η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, χωρίς όμως τις επιβαλλόμενες εκ προοιμίου, ως αυτονόητες, θεσμικές λειτουργίες του δημοκρατικού πολιτεύματος.     

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.