Και ο αγιος φοβερα θελει

Της Έκδοσης

Ξεκίνησαν την λειτουργία τους το πρωί της Πέμπτης τα φανάρια στον κόμβο του ΙΚΑ, φέρνοντας ανακούφιση σε πολλούς, μιας και οι περίπου δύο εβδομάδες στις οποίες ήταν ανενεργά, είχαν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία (αν και θα πρέπει να ομολογήσουμε πως κάποιοι αναγνώστες μας τους προτιμούσαν ανενεργούς, εκτιμώντας πως μειωνόταν η αναμονή των οχημάτων στα φανάρια).

Όποια και αν είναι η άποψη του καθενός, σημασία έχει πως δούλεψαν, αλλά επειδή η «νίκη» έχει πολλούς πατεράδες, θα είχε ενδιαφέρον ποιος θα διεκδικήσει το συγκεκριμένο «παιδί». Και αυτό γιατί ο χρόνος που μεσολάβησε από την παρέμβαση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, μέχρι την λειτουργία των φαναριών, ήταν πολύ μικρός, την ώρα που οι εργασίες είχαν ξεκινήσει πάνω από μιάμιση εβδομάδα πριν.

Δεν ξέρουμε αν το «εμείς σας αναγκάσαμε να το κάνετε» θα έχει βάση στην πραγματικότητα ή όχι, αλλά είναι εύκολο να το δοκιμάσει τόσο η μείζονα, όσο και οι άλλες αντιπολιτεύσεις: Σε κάθε πρόβλημα που υπάρχει, θα μπορούσαν να παρεμβαίνουν νωρίτερα όταν εντοπίζουν καθυστέρηση, και όχι να το αφήνουν να χρονίζει.

Άλλωστε η καλή λειτουργία του Δήμου, εξαρτάται από την αντιπολίτευση, που πρέπει να εντοπίζει τα προβλήματα, αλλά και να καταθέτει εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, μιας και στόχος όλων των Δημοτικών Συμβούλων, θέλουμε να πιστεύουμε, είναι η βελτίωση της ζωής των Δημοτών.

Ας ελπίσουμε πως η «ύπνωση» που επήλθε στην τοπική πολιτική, εν μέρει λόγω πανδημίας, δεν θα συνεχιστεί και αυτό το χειμώνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.