Και επι γης ειρηνη

Όλος ο κόσμος ετοιμάζεται, σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας, να ξαναγιορτάσει τη Γέννηση του Χριστού, όλοι, μικροί – μεγάλοι να φέρουν στη μνήμη τους όλα εκείνα τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνες τις παγερές νύχτες του Δεκέμβρη.

Οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημάνουν και πάλι χαρούμενα , για να μας αναγγείλουν το μεγάλο γεγονός της γέννησης του Θεανθρώπου. Το μήνυμα των αγγέλων «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» θα αντηχήσει και πάλι στις εκκλησιές.

Αυτόν τον ύμνο θα μπορούσε και σήμερα η ανθρωπότητα, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, να επαναλάβει, και μάλιστα στην πράξη. Να προσφέρει δόξα και τιμή στο νεογέννητο Βασιλιά του κόσμου, να παγιώσει την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς της γης και να εξασφαλίσει στον άνθρωπο την ευτυχία που τόσο αποζητά.

Το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» ας πλημμυρίσει τις καρδιές όλων. Αυτές τις μέρες οι άνθρωποι ας γίνουν κάπως καλύτεροι, ας ξεχάσουν θλίψεις πόνους. Στα πρόσωπά τους ας ανθίσει ένα χαμόγελο, μια προσμονή για ένα καλύτερο μέλλον του κόσμου. Χωρίς πολέμους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ας γιορτάσουμε , ας αφήσουμε τις καρδιές μας να ξεχειλίσουν από αγάπη. Αυτό το μήνυμα ας το φέρουμε σε όλο τον κόσμο, παντού …

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.