Και εγενετο ανασχηματισμος…

Το γεγονός είναι ότι η είδηση του ανασχηματισμού δεν αιφνιδίασε όπως και οι αλλαγές στην κυβέρνηση που εδώ και μέρες ήταν λίγο πολύ γνωστές από τα γραφόμενα των κεντρικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Είναι αλήθεια ότι ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ούτε εντυπωσιακός, ούτε δομικός εφόσον συγχωνεύσεις υπουργείων δεν έγιναν, παρά μόνο καταργήθηκαν έξι υφυπουργεία.

Οι καταργήσεις των έξι υφυπουργείων, η είσοδος της Ντόρας Μπακογιάννη στην κυβέρνηση και η απομάκρυνση των κυρίων Παναγιωτόπουλου και Σπηλιωτόπουλου είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου κυβερνητικού σχήματος, ενώ δε λείπουν και οι μετακινήσεις όπως αυτή του Δ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Υγείας.

Το πολιτικό στοίχημα της κυβέρνησης δεν κρίνεται όμως από το εάν άλλαξαν κάποιοι υπουργοί, αλλά από το εάν θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Όπως δεν κρίνεται από την αξιοποίηση του άλφα ή του βήτα πολιτικού σε κάποιο υπουργείο. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αρνείται κανείς τη σημασία των προσωπικών ικανοτήτων στην παραγωγή έργου.

Ο ανασχηματισμός θα έχει νόημα εφόσον μπορέσει να δώσει απάντηση στα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Την ανεργία, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη μείωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων…

Και βέβαια αυτό θα το δείξει ο χρόνος…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.