Και αλλο εργατικο ατυχημα

Άλλος ένας εργάτης στη γειτονική Ξάνθη προστέθηκε στη λίστα αυτών που έχασαν τη ζωή τους κατά την ώρα εργασίας. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των εργατών που έχασαν τη ζωή τους εφόσον τα περισσότερα ατυχήματα περνούν χωρίς να γίνουν αντιληπτά στον κόσμο.

Δυστυχώς, η ζωή του εργάτη δεν λογαριάζεται, αλλά θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους Και επειδή πολλά εργατικά ατυχήματα έχουν συμβεί, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας.

Η εντατικοποίηση εργασίας, η μη τήρηση από τους εργοδότες των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής δημιουργούν μια κατάσταση επικίνδυνη για τη ζωή των εργαζομένων. Αλήθεια, έχει γίνει έλεγχος για το πόσες επιχειρήσεις στην Ελλάδα ανταποκρίνονται στα όσα ορίζει η νομοθεσία, στο αν διαθέτουν τεχνικό ασφαλείας και γιατρό;

Εδώ εντοπίζεται η τεράστια ευθύνη του κράτους και των πολιτικών που ασκούνται. Είναι αδιανόητο σε μία πολιτεία που θέλει να λέγεται δημοκρατική η ζωή και η ασφάλεια των εργαζομένων να τίθενται σε κίνδυνο και να μιλάμε και για μεροκάματα του τρόμου. Επιτέλους είναι ανάγκη η Ελληνική Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να τηρηθεί η εργατική νομοθεσία, όσον αφορά στην ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Και ποιος μπορεί αλήθεια να επιμένει να χαρακτηρίζει ότι ο θάνατος ενός εργάτη εν ώρα δουλειάς είναι ατύχημα; Μόνο όσοι επιδιώκουν να κρύψουν πόσο κερδοφόρα είναι για το κεφάλαιο η μη τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στις διάφορες επιχειρήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.